Betekenis Harten Kaarten in Cartomancy

Home / Betekenis Harten Kaarten in Cartomancy
Betekenis Harten Cartomancy

Betekenis Harten Kaarten in Cartomancy

Betekenis Harten kaarten in Cartomancy: Wilt u (leren) kaartleggen met normale speelkaarten? Op deze pagina vindt u de betekenissen die horen bij de Harten kaarten. De numerieke Harten kaarten staan als groep kaarten symbool voor liefde, geluk en spiritualiteit.

De Harten hofkaarten duiden daarentegen (net als andere Hofkaarten) vrijwel altijd op een persoon. Hoewel de benamingen van de hofkaarten mannelijk of vrouwelijk zijn ligt het geslacht van de hofkaarten niet vast.

Dit betekend dat de vrouwelijk Hofkaart zowel op een vrouw als op een man met een vrouwelijk karakter kan duiden. Ditzelfde is van toepassing op de mannelijke hofkaarten. Deze kunnen zowel op een man alsook een vrouw met een mannelijk karakter duiden.

Betekenis Harten Hofkaarten:

Anders dan bij bijvoorbeeld de betekenis van de Klaveren kaarten in Cartomancy worden de betekenissen van de Harten kaarten tijdens een legging met meerdere kaarten minder sterk beïnvloed door de omliggende kaarten.

Dat gezegd hebbende verliezen ook de Harten kaarten iets van hun kracht wanneer deze omringd wordt door Schoppen kaarten. Wordt de Harten kaart echter omringd door andere Harten of door Ruiten kaarten? Dan wordt de positieve boodschap van de kaart versterkt.

Zoals eerder gezegd vertegenwoordigen de Harten Hofkaarten vrijwel altijd een persoon in uw leven. Hij of zij speelt op dit moment een belangrijke rol in uw leven of is direct verbonden aan uzelf of aan uw vraag. Aangezien Harten kaarten vaak in het teken staan van de liefde zal dit vaak om een (potentiële) partner gaan.

Betekenis Harten Heer:

Kernwoorden:

Sportief
Warm/Hartelijk
Beschermend

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Harten Heer toont u een man (of iemand met een mannelijk karakter) met een gezonde een fitte uitstraling. Deze persoon heeft vaak blauwe, groene of hazelnoot kleurige ogen. Zijn haarkleur varieert van blond tot bruin haar. Als eerste Hofkaart uit de Harten reeks refereert de Harten Heer vrijwel altijd naar een ouder persoon.

Binnen de betekenis Harten Kaarten in Cartomancy representeert de Harten Heer naar een goed ontwikkeld persoon. Het is vaak een vaderlijk figuur met een goed van hart. Tijdens een legging zou deze kaart kunnen duiden op een vader figuur of een mannelijk familielid.

Kort samengevat is de Harten Heer een warm, liefdevol, gezond en fit persoon die u graag aan uw zijde wilt hebben als vriend, partner, vader of als raadgever.

Een negatieve betekenis heeft de kaart van de Harten Heer echter ook. Deze persoon beschermd zijn dierbaren met hand en tand en zal tot het uiterste gaan hen te beschermen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan speelt de persoon waar deze kaart naar verwijst vandaag een belangrijke en positieve rol in uw leven.

Betekenis Harten Vrouw:

Kernwoorden:

Moederlijk
Liefdevol
Warme persoonlijkheid

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Harten Vrouw toont u een vrouw (of een persoon met een sterk ontwikkelde vrouwelijke kant) met blauwe, groene of hazelnoot gekleurde ogen. Haar haarkleur gaat van blond tot bruin haar. Binnen de betekenis Klaveren Kaarten in Cartomancy representeert de Harten Vrouw vaak een warme, vriendelijke liefdevolle en sympathieke vrouw.

Naast bovenstaande vertegenwoordigd deze kaart ook vaak een moeder of een moeder figuur. Dit is de persoon die ervoor zorgt dat het de mensen om haar heen aan niets ontbreekt.

Negatieve eigenschappen? Die heeft de Harten Vrouw niet of nauwelijks. Zelfs wanneer haar kaart omringd is door Schoppen kaarten blijft haar kracht vrijwel volledig overeind staan.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan kan dat allereerst betekenen dat u opzoek bent naar een moeder figuur of juist uw eigen moeder (of iemand die u als zodanig ziet) mist. Daarnaast kan deze kaart ook betekenen dat er vandaag juist een moederlijke persoonlijkheid uw dag kleur geeft.

Betekenis Harten Boer:

Kernwoorden:

Liefdevol
Warm
Goedgelovig

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Harten Kaarten in Cartomancy representeert de Harten Boer een combinatie van de Harten Heer en de Harten Vrouw. Net als de Harten Heer en Harten Vrouw toont ook de Harten Boer een gezond en sportief persoon. Deze kaart staat voor een jong(er) persoon die zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn.

Deze kaart toont u een liefdevol persoon die af en toe misschien iets wat te goedgelovig is. Hij of zij heeft een warm karakter, is trouw in de liefde, en zoekt vaak naar bevestiging.

Negatieve eigenschappen heeft de Klaveren Boer net als ieder mens. Hij of zij vertrouwd mensen (te) snel en loopt het risico vaak met teleurstelling te maken te krijgen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan moedigt deze kaart u allereerst aan om niet te snel van vertrouwen te zijn. Daarentegen is deze kaart ook een signaal dat u af en toe uw pantser iets mag laten zakken.

Betekenis Harten Numerieke Kaarten:

Ondanks dat ook de numerieke Harten kaarten stevig in hun schoenen staan zijn ook zij niet volledig bestand tegen de invloeden van omliggende kaarten. Zelfs een Harten kaart die omringd wordt door Schoppen kaarten verliest iets van zijn glans.

Trekt u slechts één kaart? Bijvoorbeeld als dagkaart? Dan hoeft u geen rekening te houden met externe factoren (of kaarten) en kunt u de betekenis van de Harten kaarten lezen in zijn meest pure vorm.

Harten Aas:

Harten Aas BetekenisKernwoorden:

Het (t)huis
Familie
Feest

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Traditioneel gezien is de Harten Aas de kaart van de liefde, feest, en geluk. Aangezien het een Aas betreft, en alle Azen staan voor een nieuw begin, wijst ook deze kaart op een nieuw begin. Dit begin heeft (gezien het een Harten kaart betreft) vaak te maken met (een nieuwe) liefde.

De Harten Aas is tevens de kaart van het ‘huis’ in de breedste zin van het woord. Nu gaat het in dit geval niet perse om uw eigen verblijf, maar concreter om de plek die u uw thuis noemt. Dit kan bijvoorbeeld dus ook (tijdelijk) een hotel zijn.

Doordat de betekenis van Harten samenvalt met de betekenis van de Aas betekend het dat er een verhuizing in het verschiet ligt. Of dat u tijdelijk ergens anders zult verblijven waar u zich thuis voelt.

Tot slot kan het gevoel van ‘Thuis’ ook duiden op familie. In tijden van nood trekt een ieder zich terug naar de plek die hij of zij als thuis beschouwt. Vaak is dit terug naar de armen van familie. De omringende kaarten zullen meer duidelijkheid geven of deze nieuwe liefde of verhuizing van positieve aard zijn in uw leven.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is dit vaak een teken dat u vandaag het liefst thuis blijft of of dat u opzoek bent naar het gevoel van ’thuis komen’.

Harten Twee:

Harten Twee BetekenisKernwoorden:

Goed nieuws
Een brief
Tijdskaart

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Harten Kaarten in Cartomancy representeert Harten Twee opnieuw een zeer gunstige kaart. Vrijwel altijd voorspelt deze kaart de komst van een bericht. Aangezien de kaart het nummer 2 bevat is het vrijwel zeker dat dit bericht afkomstig is van een geliefde.

Harten Twee voorspelt ook dat een wens op het punt staat om uit te komen. Ook hier kijken wij weer naar het nummer van de kaart omdat het cijfer 2 aangeeft dat deze wens binnen twee weken of maanden in vervulling zal gaan. De Harten Twee staat ook voor een mogelijk zwangerschap. De twee is vrouwelijk, en het kind in haar of u buik staat voor de 2de persoon. Als laatste staat de Harten Twee ook voor een compliment of aanmoediging in het vooruitzicht.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan wijst deze kaart erop dat u vandaag een (positief) bericht mag verwachten.

Harten Drie:

Cartomancy Harten DrieKernwoorden:

Kind
Vrienden
Spiritualiteit

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Harten Drie is een kaart met lichte en donkere zijde en dat zien wij terug in de betekenis van deze kaart. Deze kaart staat in positieve zin namelijk symbool voor drie goede vrienden die samenkomen. Wordt deze kaart echter omringd door Schoppen? Dan staat hij echter eerder voor een drie hoeks verhouding. Ongeacht de context staat deze kaart dus in ieder geval voor een relatie waar drie mensen bij betrokken zijn.

Doordat deze kaart het cijfer drie bevat refereert deze ook naar interesses gericht op het spirituele of occulte. In deze context zal deze kaart staan voor een visioen of een openbaring.

Trekt u de Harten Drie tijdens een legging waarin een kinderwens centraal staat? Dan is deze kaart naar voren gekomen om u te vertellen over een toekomstige zwangerschap.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is de betekenis meestal iets minder diep. Deze kaart is, in dat geval, eerder een teken dat u een vandaag iets onderneemt waarbij ten minste drie mensen nodig of aanwezig zijn.

Harten Vier:

Cartomancy Harten VierKernwoorden:

Lichamelijke liefde
Feest
Plezier

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Net als de Klaveren Vier is ook de Harten Vier ‘een typische nummer vier’ wat betekend dat hij u iets toont waarin het cijfer vier een belangrijke rol speelt. Anders dan bij de Klaveren vier gaat het bij de Harten Vier eerder over vier mensen dan vier onderdelen.

Binnen de betekenis Harten Kaarten in Cartomancy wordt de Harten Vier gezien als de kaart van lichamelijke intimiteit. Het cijfer Vier staat in dit geval voor de vier poten van een bed. Het is tevens de kaart van een feest, een feestelijke tafel opgemaakt voor een festiviteit. Hij staat ervoor om mensen binnen de vier muren van uw huis te vermaken.

Ondanks dat de Harten Vier duidelijk een ‘goede’ kaart is heeft deze ook een minder rooskleurige boodschap. Deze kaart waarschuwt u ervoor om niet alles met de mantel der liefde te bedekken. Liefde maakt immers ook blind. Wanneer uw ‘uw hart verliest’ aan iemand, kan dit ervoor zorgen dat u niet alles zo helder ziet als u normaal zult doen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan speelt liefde en intimiteit vandaag een belangrijke rol. Maar pas op; zorg ervoor dat u vandaag niet alles door een roze bril bekijkt.

Harten Vijf:

Harten Vijf BetekenisKernwoorden:

Halverwege
Genegenheid
Sympathie

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Harten Vijf is de kaart die aangeeft dat u op de helft bent. Of dit een goed of slecht bericht is? Dat hangt volledig af van uw vraag. Is uw vraag bijvoorbeeld; Wanneer kom ik uit deze situatie? Dan geeft deze kaart het antwoord dat u nu (pas of al) op de helft bent.

Een ander voorbeeld kan zijn dat de vraag; Wanneer komt mijn project af is. Ook in dat geval is het antwoord wederom dat u op de helft bent. Of dit positief of negatief is ligt opnieuw aan uw persoonlijke situatie. “Op de helft” kan voor u namelijk betekenen dat de andere helft nog een heel eind is.

Naast bovenstaande vertegenwoordigd Harten Vijf ook een vrouwelijke vriend. In een vraag over de liefde staat Harten Vijf voor, genegenheid, het vast houden van elkaars hand, wederzijds begrip. Tot slot staat deze kaart voor “het leren kennen van de waarheid”.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is dit een teken dat u uw doel al voor helft bereikt heeft.

Harten Zes:

Waarzeggen met speelkaarten Harten zesKernwoorden:

Mannelijke vriend
Talent
Studie

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Harten Kaarten in Cartomancy wordt de Harten Zes gezien als de kaart van de mannelijke vriend. In relationele zin kan deze kaart tevens staan voor een nieuwe (mannelijke of vrouwelijke partner).

Harten Zes staat daarnaast voor literair talent of kennis geleerd uit boeken. Niet verwonderlijk betekend deze kaart daardoor, in een legging met meerdere kaarten, vaak de start van een nieuwe studie. U beschikt al over het talent welke nodig is om deze studie te volbrengen. Het is dus nu aan u om deze studie ook echt te starten.

Tot slot geeft deze kaart aan dat u op korte termijn een gevoel van ‘compleet zijn’ zult ervaren. Dit gevoel komt wellicht door de komst van de nieuwe mannelijke vriend of door de voltooiing van een studie.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Overweegt u om nieuwe vaardigheden aan te leren? Dan stimuleert deze kaart u om uw gedachten om te zetten in daden.

Harten Zeven:

Betekenis Harten ZevenKernwoorden:

Omgeving
Verhuizing
Verandering

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Harten Zeven toont u dat er een positieve verandering van omgeving plaats zal gaan vinden op korte termijn. Dat kan concreet beteken dat u zult verhuizen naar een ‘beter’ huis. Het kan echter ook een teken zijn dat uw sociale omgeving ten goede zal veranderen.

Harten Zeven geeft daarnaast aan dat er op het persoonlijke vlak een positieve wind zal gaan waaien. De kans is groot dat u deze verandering van te voren niet hebt of zult zien aankomen.

Tot slot toont deze kaart ook een overwinning op een onprettige situatie. U krijgt de kans om het wat rustiger aan te gaan doen. U hoeft niet langer te strijden, de strijd is geleverd en het resultaat is positief.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is de boodschap aan u dat u het vandaag rust aan kunt doen. Maakt u zich vooral niet al teveel druk om deadlines. Deze komen en gaan en u heeft ze tot op heden bijna altijd op tijd bereikt en er is geen reden te bedenken waarom dat dit keer anders zal zijn.

Harten Acht:

Cartomancy Harten AchtKernwoorden:

Weegschaal
Wederkerigheid
Harmonie

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Harten Acht staat voor gelijkheid, gerechtigheid, harmonie en balans. Harten Acht vibreert daarnaast naar het sterrenbeeld weegschaal en zijn schalen van gerechtigheid. Het is tevens de kaart van balans en harmonie. Waardoor u deze kaart als zeer positief kunt beschouwen.

In een vraag over liefde staat deze kaart voor wederkerigheid of symbool voor de liefde tussen twee mensen. Harten Acht toont u dat uw gevoel voor de ander wederzijds is.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan betekent dat u een meevaller zult ontvangen. Of dit een verdiende/terechte meevaller is? Dat is iets wat niet direct duidelijk wordt uit deze kaart alleen. U gevoel geeft hier echter meer duidelijkheid over.

Harten Negen:

Harten NegenKernwoorden:

Wens
Voldoening
Liefde

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenissen van de Kaarten in Cartomancy is Harten Negen een van de belangrijkste en mooiste kaarten uit het spel. Het is de kaart van de “wens” en (gezien zijn positieve aard) in dit geval uiteraard een wens die in vervulling zal gaan.

Anders dan andere kaarten heeft deze kaart enkel een positieve betekenis zoals; blijdschap, verwantschap, voldoening, wensen en liefde. Dat gezegd hebbende moet ook deze kaart uiteraard gelezen worden in de lijn van de omliggende kaarten.
Word de Harten Negen omringd word door schoppen? Dan moet er gekeken worden naar hun betekenis en de context waarop deze kaart daar invloed op heeft.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan beloofd vandaag een mooie en positieve dag te zullen zijn. Een dag met misschien zelfs een romantisch tintje.

Harten Tien:

Kernwoorden:

Geluk
Huwelijk
Gelukzaligheid

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Net als bij de kaart Harten Negen staat ook de kaart Harten Tien voor een wens die uitkomt.
Anders dan bij Harten Negen staat Harten tien echter garant voor wensen die uitkomen binnen de relationele sfeer. In andere woorden staat deze kaart voor een huwelijk in het vooruitschiet, een staat van gelukzaligheid of een bevestiging van liefde.

Binnen de traditionele betekenissen van de Kaarten in Cartomancy is Harten Tien ook de kaart die geloof en de kerk vertegenwoordig. De gedachte hierachter is dat vanuit de kerk liefdadigheid en filantropie komt wat zorgt voor gelukzaligheid en harmonie. Tot slot staat deze kaart ook voor spirituele groei.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan beloofd deze kaart dat vandaag een mooie en liefdevolle dag zal zijn. Wellicht zelfs een dag met een spiritueel tintje.

X