Betekenis Klaveren Kaarten in Cartomancy

Home / Betekenis Klaveren Kaarten in Cartomancy
Cartomancy Betekenis Klaveren

Betekenis Klaveren Kaarten in Cartomancy

Betekenis Klaveren kaarten in Cartomancy: Wilt u (leren) kaartleggen met normale speelkaarten? Op deze pagina vindt u de betekenissen die horen bij de Klaveren kaarten.

De numerieke Klaveren kaarten staan als groep kaarten symbool voor sociale en zakelijke contacten. De Klaveren hofkaarten duiden daarentegen vrijwel altijd op een persoon. Hoewel de benamingen van de hofkaarten mannelijk of vrouwelijk zijn ligt het geslacht van de hofkaarten niet vast. De Hofkaarten kunnen namelijk zowel op een mannelijk alsook een vrouwelijk persoon duiden.

Betekenis Klaveren Hofkaarten:

De betekenis van de Klaveren kaarten in Cartomancy wordt in een legging met meerdere kaarten sterk beïnvloed door de omliggende kaarten. Dit is met name van toepassing bij de betekenis van de klaveren hofkaarten. 

Wordt een Klaveren hofkaart bijvoorbeeld omringd door kaarten uit de Schoppen reeks? Dan verliest de Klaveren kaart zijn glans en is de betekenis van de kaart minder positief dan wanneer deze wordt omringd door Harten of Ruiten kaarten.

Zoals gezegd vertegenwoordigen de Klaveren hofkaarten vrijwel altijd een persoon in uw leven. Hij of zij speelt op dit moment een belangrijke rol in uw leven of is direct verbonden aan uzelf of aan uw vraag.

Betekenis Klaveren Heer:

Klaveren HeerKernwoorden:

Man of mannelijke persoonlijkheid
Succes
Een professioneel

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren Heer toont u een man (of iemand met een mannelijk karakter) met bruin of donker haar. Doordat deze persoon ouder is dan de klaveren Boer zou hij bovendien ook kaal of kalend kunnen zijn. De persoon die de Klaveren Heer vertegenwoordigd heeft meestal blauwe of bruine ogen.

Binnen de Betekenis Klaveren Kaarten in Cartomancy representeert de Klaveren Heer een persoon die uitblinkt binnen zijn of haar vakgebied. Hij of zij is met recht een professioneel. De persoon die door deze kaart vertegenwoordigd wordt heeft vrijwel altijd een succesvolle carriere en een (zeer) goed inkomen.

De Klaveren Heer heeft vele kwaliteiten. De kwaliteit die er met kop en schouders bovenuit springt? Dat is zijn of haar kracht om obstakels te overwinnen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan waarschuwt deze kaart u dat u vandaag te maken krijgt met een dominant persoon.

Betekenis Klaveren Vrouw:

Klaveren VrouwKernwoorden:

Vrouw of vrouwelijke persoonlijkheid
Carrière
Humor

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren vrouw toont u een vrouw (of een persoon met een sterk ontwikkelde vrouwelijke kant) met donker haar en donkere ogen. Binnen de betekenis Klaveren Kaarten in Cartomancy representeert de Klaveren Vrouw vaak een zakelijk type. Zij (of hij) heeft vaak een succesvolle carriere of streeft hierna. Wanneer u deze kaart trekt toont deze u dus meestal een zakenvrouw die erg bezig is met haar carrière.

Naast zakelijk vertegenwoordigd de Klaveren Vrouw ook een persoon die flirterig over kan komen (en het is aan u of dat storend is).
Zij heeft een goed gevoel voor humor, maar haar humor heeft vaak wel een donker kantje.

Negatieve eigenschappen heeft de Klaveren Vrouw ook. Deze persoon is zeker niet vies van een roddeltje. Neemt u de Klaveren vrouw in vertrouwen? Meld dan (meerdere malen) dat de informatie die u deelt vertrouwelijk is.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan waarschuwt deze kaart u dat u op moet passen niet verstrikt te raken in roddels.

Betekenis Klaveren Boer:

Klaveren BoerKernwoorden:

Jong of jong van geest
Vurige persoonlijkheid
Een kort lontje

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Klaveren Kaarten in Cartomancy representeert de Klaveren Boer een jong persoon. Doordat de Boer de derde Hofkaart betreft heeft hij of zij zowel trekken van de Klaveren Heer alsook de Klaveren Vrouw. De persoon die deze kaart symboliseert heeft hierdoor meestal bruin of donker haar. Daarnaast heeft hij of zij heeft zeer waarschijnlijk bruine ogen.

Deze kaart toont u een persoon die snel van begrip is. Hij of zij heeft een levendig karakter, is vurig in de liefde, en is zeer aanhankelijk.

Negatieve eigenschappen heeft de Klaveren Boer net als ieder mens. Hij of zij heeft bijvoorbeeld een zeer kort lontje, maar bedoeld het vaak niet verkeerd. Het is iemand met het tolereerbare egoïsme die passend is bij de jeugddelijkheid van deze persoon.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan kunt u dat zien als een teken dat u best af en toe uw innerlijke kind naar buiten mag laten komen.

Betekenis Klaveren Numerieke Kaarten:

Ook de betekenis van de numerieke Klaveren kaarten in Cartomancy ligt niet volledig vast. Net als bij de Klaveren Hofkaarten worden ook deze kaarten sterk beïnvloed door de eventuele omliggende kaarten. 

Trekt u slechts één kaart? Bijvoorbeeld als dagkaart? Dan hoeft u geen rekening te houden met externe factoren (of kaarten) en kunt u de betekenis van de Klaveren kaarten in zijn meest pure vorm lezen.

Klaveren Aas:

Klaveren Aas BetekenisKernwoorden:

Contact
Uitnodiging
Bericht

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

De Klaveren Aas kaart staat boven alles voor contact in de breedste zin van het woord. Denk bij het lezen van deze kaart daarom als eerste aan een bericht die u ontvangt of ontvangen heeft. De manier waarop u dit bericht ontvangt is uiteenlopend. Zo staat deze kaart voor zowel telefonisch contact, een zakelijke brief of email, of tot slot een sociale uitnodiging.

Op een dieper niveau toont de Klaveren Aas ook de drang om belangrijke berichten op de juiste manier (en zeer zorgvuldig) af te handelen. Dit is nodig zodat u het achter u kunt laten en verder kunt gaan. Tot slot staat de Klaveren Aas tevens voor het begin van een nieuw bedrijf.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan kunt u deze kaart vrij letterlijk interpreteren en is het waarschijnlijk dat u vandaag een sociaal of belangrijk bericht zult ontvangen.

Klaveren Twee:

Kernwoorden:

Tijdskaart
Partnerschap
Roddels

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren Twee is een kaart (zoals vele klaveren kaarten) met vele betekenissen. Allereerst staat hij (omdat het een twee is) voor een partnerschap tussen twee personen. In positieve zin kan dit duiden op een goede relatie. Valt deze kaart echter tussen twee Schoppen kaarten? Dan staat deze kaart eerder symbool voor roddels of slecht nieuws.

De belangrijkste betekenis van de Klaveren Twee is echter dat hij gezien mag worden als een kaart die tijd aangeeft. Omringd door Harten geeft hij aan “het is tijd voor liefde”. Wordt de kaart omringd door Schoppen? Dan geeft deze kaart aan dat “uw tijd begint op te raken”.

Met uitzondering van een legging met slechts één kaart is de plaats waarop deze kaart zich bevind van groot belang. Let dus goed op de ligging van deze kaart tegenover de andere kaarten. Ligt deze kaart bijvoorbeeld op de plaats die symbool staat voor het verleden? Dan is het tijd om het verleden te laten rusten. Ligt hij echter op de plaats van de toekomst? Dan is de boodschap dat het “tijd is geworden om aan de slag te gaan”.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is deze kaart vrijwel altijd een teken dat de tijd is aangebroken om de handen uit de mouwen te steken.

Klaveren Drie:

Cartomancy Klaveren DrieKernwoorden:

Geluk
Begin
Bedrijf/onderneming

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren drie is een kaart van geluk, en dan met name op het zakelijke vlak. Een goed voorbeeld van de betekenis van deze kaart is dat u een klein bedrijfje start. Dit bedrijf begint klein maar heeft de wortels om groter te groeien.

Hoewel deze kaart symbool staat voor het begin van één (in het begin) kleine winstgevende onderneming. Betekend klein niet perse volledig zelfstandig. Klaveren kaarten staan immers voor sociale contacten en samenwerken. Hierdoor is de kans dan ook groot dat u deze ondermening niet alleen zult starten. Tot slot refereert deze kaart naar een partnerschap tussen twee personen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is de betekenis meestal iets minder diep. Deze kaart is, in dat geval, eerder een teken dat u een uitnodiging ontvangt voor een sociale gebeurtenis.

Klaveren Vier:

Cartomancy Klaveren VierKernwoorden:

Voertuig
Constructie
Ontwerpen

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

De Klaveren Vier kaart pas precies binnen de lijn van klaveren. Het is namelijk echt een kaart met verschillende kanten.
Deze kaart is daarnaast is ‘een typische nummer vier’ wat betekend dat hij u iets toont wat bestaat uit vier onderdelen.

Doordat deze kaart voor een groot deel in het teken staat van transport en vervoer kunt u hierbij denken aan ‘iets’ met vier wielen, wat meestal een auto of een ander transportmiddel betekend.

Op een dieper niveau staat deze kaart symbool voor constructie, ontwerpen en het creëren van een basis. U bouwt (letterlijk) aan iets nieuws. Of u ontwerpt of creëert iets nieuws vanuit uw eigen creatieve gedachten.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is de boodschap van deze kaart aan u dat u uw creatieve kant best wat vaker mag benutten.

Klaveren Vijf:

Cartomancy Klaveren VijfKernwoorden:

Controle
Onafhankelijkheid
Amusementsplek

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren vijf toont u dat u het verlangen heeft (of krijgt) om “alles in eigenhand te nemen”. U zoekt controle over de situatie omdat u het gevoel heeft dat u de controle bent verloren. Deze kaart adviseert u om hier niet in door te slaan. U kunt namelijk niet alles in de hand houden en er zijn dingen die helaas niet door u geregeld of opgelost kunnen worden.

Op een dieper niveau laat deze kaart zien dat u dat u opzoek bent naar onafhankelijkheid. Zelfstandig zijn is positief maar, wederom, ken u grenzen. U hoeft er niet alleen voor te staan en soms mag u best om hulp vragen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan verwijst de Klaveren Vijf naar amusement. Denk hierbij aan een bezoekje aan een nachtclub, bar, of een plaats waar sociale en zakelijke contacten worden gelegd.

Klaveren Zes:

Waarzeggen met speelkaarten klaveren zesKernwoorden:

Taak
Geld
Verplichtingen (financieel)

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren Zes refereert allereerst naar het volbrengen van een zakelijke of sociale taak. Deze kaart staat symbool voor ‘dingen’ klaar en af krijgen. Daarnaast vertegenwoordigd deze kaart geld. Helaas betekend dit meestal niet dat u de jackpot wint. Deze kaart toont namelijk eerder dat u net genoeg geld heeft om alles te kunnen betalen. Of, in een positievere legging, dat u net genoeg geld overhoudt aan het einde van de maand iets te sparen.

Op een dieper niveau waarschuwt deze kaart u ook om, op dit moment, niet meer (financiële) verplichtingen op u te nemen. Zeker niet wanneer u nog financiële verplichtingen heeft uit het verleden die nog niet zijn afgelost. Wordt deze kaart omringd door rode kaarten? Dan onthuld deze kaart dat er nieuwe kansen in het verschiet liggen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan voorspelt de kaart dat u vandaag mag rekenen op goede zakelijke contacten en sociale vooruitgang.

Klaveren Zeven:

Kernwoorden:

Verandering
Gebouw
Ontspanning

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren zeven toont een verandering in zakelijke of sociale omgeving. Als het niet ‘van’ is dan is het ‘in’.
Deze verandering is (tenzij omgeven door schoppen) een positieve verandering. Ook toont deze kaart een bedrijfsgebouw, kantoor, of de plek waar uw bedrijf is gevestigd .

Op een dieper niveau is de Klaveren Zeven een teken aan u. U moet het rustiger aan gaan doen want u werkt uzelf tegen als u nu geen dag vrij neemt. Een week heeft zegen dagen. Neem er (op zijn minst) één vrij om te ontspannen en uzelf weer op te laden.
Zonder die vrije dag zult u niet functioneel kunnen werken. Ook u heeft immers tijd nodig om uzelf weer op te laden.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan adviseert deze kaart u om het vandaag allemaal iets rustiger aan te doen. Heeft u de mogelijkheid om een vrije dag te nemen vandaag? Dan adviseert deze kaart om hier zeker gebruik van te maken.

Klaveren Acht:

Kernwoorden:

Conversatie
Doorzetten
Harmonie

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren Acht is algemeen gezien de kaart van conversatie. Indirect symboliseert de kaart het verlangen naar veel discussie, conferenties en bijeenkomsten. Deze kaart staat symbool voor het samenzijn met gelijk gestemde om zakelijke besprekingen te houden.

Op een dieper niveau moedigt deze kaart u aan om door te zetten. De situatie lijkt nu misschien hopeloos, en succes lijkt wellicht onhaalbaar, maar is dat zeer zeker niet. Daarnaast raad de kaart u aan om geen haastige en impulsieve besluiten te nemen. Tot slot staat deze kaart voor harmonie en balans in zakelijke of sociale situaties.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is het advies aan u om vandaag op u woorden te letten. U loopt namelijk het risico dat u met slechts één ‘verkeerd’ woord een hoop tramalant veroorzaakt.

Klaveren Negen:

Kernwoorden:

Transactie
Zakelijke ster
Ontroerend goed

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Klaveren Negen toont het sluiten van een zakelijke transactie. Dit betreft vrijwel altijd een zakelijke deal die geld oplevert zonder addertje onder het gras. Klaveren Negen voorspelt daarnaast dat een een groot geld bedrag op u wacht. Uit welke hoek u dit bedrag mag verwachten is niet direct duidelijk. Dat gezegd hebbende komt deze vaak voort uit (de verkoop of verhuur van) ontroerend goed.

Op een dieper niveau staat deze kaart symbool voor de drang naar zakelijk succes. In dit geval is dat goed nieuws. Deze kaart voorspelt namelijk dat uw zakelijke ster zal reizen binnen in uw huidige beroep of bedrijf.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan adviseert deze kaart u om vandaag extra alert te zijn. Een zakelijke kans lijkt namelijk op uw pad te komen. Zorg ervoor dat u deze kans niet zal ontgaan.

Klaveren Tien:

Kernwoorden:

Reis
Zakelijke verhuizing
Persoonlijke studie

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Klaveren Kaarten in Cartomancy representeert Klaveren Tien een korte reis. Doordat deze kaart tevens symbool staat voor een grote zakelijke transactie is het waarschijnlijk dat deze reis een zakelijk karakter heeft. Vrijwel alle Klaveren kaarten staan symbool voor beweging en verandering. Hierdoor is het niet ondenkbaar dat deze kaart duidt op een verhuizing van uw bedrijf, of kantoor.

Werkt u voor uzelf? Dan is een van de diepere betekenissen van deze kaart dat u uw personeel zult uitbreiden. Wanneer u geen eigen bedrijf heeft (en wellicht ook niet zult starten) dan toont deze kaart u dat u verder zult gaan leren. Met leren bedoeld de kaart niet per definitie een studie op opleiding. De kaart toont namelijk eerder dat u naar het platteland zult gaan om daar iets over uzelf te leren.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan adviseert deze kaart u om opzoek te gaan naar een cursus die betrekking heeft op uzelf. Een cursus mindfulness is hier een goed voorbeeld van.

X