Betekenis Schoppen Kaarten in Cartomancy

Home / Betekenis Schoppen Kaarten in Cartomancy
Betekenis Schoppen Kaarten Cartomancy

Betekenis Schoppen Kaarten in Cartomancy

Betekenis Schoppen kaarten in Cartomancy: Wilt u (leren) kaartleggen met normale speelkaarten? Op deze pagina vindt u de betekenissen die horen bij de Schoppen kaarten. De numerieke Schoppen kaarten staan als groep kaarten symbool voor zorgen, angst, woede, twijfel en frustratie.

De Schoppen hofkaarten duiden daarentegen (net als andere Hofkaarten) vrijwel altijd op een persoon. Hoewel de benamingen van de Hofkaarten mannelijk of vrouwelijk zijn ligt het geslacht van de hofkaarten meestal niet vast.

Dit betekend dat de vrouwelijk Hofkaart zowel op een vrouw als op een man met een vrouwelijk karakter kan duiden. Ditzelfde is van toepassing op de mannelijke Hofkaarten. Deze kunnen zowel op een man alsook een vrouw met een mannelijk karakter duiden.

Betekenis Schoppen Hofkaarten:

Anders dan bij bijvoorbeeld de betekenis van de Klaveren of Ruiten kaarten in Cartomancy worden de betekenissen van de Schoppen kaarten tijdens een legging met meerdere kaarten minder sterk beïnvloed door de omliggende kaarten.

Dat gezegd hebbende verliezen ook de Schoppen kaarten iets van hun kracht wanneer deze omringd wordt door bijvoorbeeld meerdere Harten kaarten. Wordt de Schoppen kaart echter omringd door andere Schoppen kaarten? Dan wordt de (vaak negatieve) boodschap van de kaart juist versterkt.

Zoals eerder gezegd vertegenwoordigen de Schoppen Hofkaarten vrijwel altijd een persoon in uw leven. Hij of zij speelt op dit moment een belangrijke rol in uw leven of is direct verbonden aan uzelf of aan uw vraag. Aangezien Schoppen kaarten vaak een negatief tintje hebben is de kans groot dat het hier om een persoon gaat waar u geen gemakkelijk contact mee heeft.

Betekenis Schoppen Heer:

Kernwoorden:

Weduwnaar
Gescheiden man
Een autoritair persoon

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Schoppen Heer is een kaart waar u twee kanten mee op kunt. Dit is de eerste ‘Heer of Konings’ kaart die niet geheel vast staat. De eerste optie toont u een man (of een vrouw met mannelijke eigenschappen) met een donkere huid. Hoewel het niet onmogelijk is dat het hier om iemand met een bruine of zwarte huidskleur gaat is het meestal iemand die zeer intens gebruind is door de zon. Daarnaast is het ook een persoon met donker haar en ogen.

Belangrijker dan het uiterlijk van de Schoppen Heer is hetgeen waar hij symbool voor staat binnen Cartomancy. Binnen de betekenis Schoppen Kaarten in Cartomancy staat de Schoppen Heer meestal symbool voor een weduwnaar of een gescheiden man. Daarnaast is het een man die goed is in zijn. Hij heeft aanzien en autoriteit.

Optie twee toont wederom een man. Over zijn haar en huidskleur is de kaart niet geheel duidelijk. Over zijn karakter echter wel, het is een man die zijn macht misbruikt. Het is een opportunist waarmee u zich beter niet in kunt laten.

Een positieve betekenis heeft de kaart van de Schoppen Heer echter ook. De Schoppen Heer staat representeert namelijk ook een man die volledig tot het uiterste gaat om zijn geliefden te beschermen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Let vandaag goed op! De kans is groot dat u een persoon ontmoet die niet het beste met u voor heeft.

Betekenis Shoppen Vrouw:

Kernwoorden:

Roddels
Hatelijk
Een persoon die verandering brengt

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Zoals bij alle Schoppen Hofkaarten, geldt ook bij de Schoppen Vrouw dat zij op twee manieren gelezen kan worden. U kunt haar kaart lezen als een uiterlijke beschrijving van een persoon. Maar u kunt haar kaart ook lezen als een beschrijving van haar karakter eigenschappen. Deze twee betekenissen symboliseren niet per definitie èèn en dezelfde persoon.

Optie één: De schoppen vrouw toont u een donkere vrouw of juist extreem bleke vrouw. Zij heeft zwart of zeer donker haar en net als haar haarkleur zijn haar ogen eveneens zeer donker.

Optie twee: Een weduwe of gescheiden vrouw. Haar karakter is hatelijk, zij is kattig, misleidend en een ras echte roddel tante.
Zij is een vrouw die houd van een schandaal. Sterker nog, zij is iemand die het schandaal zelf opzoekt of zal helpen het schandaal groter te maken.

Positieve eigenschappen? Het is een persoon die weet hoe de wereld werkt en hoe zij dingen kan veranderen. Zij is de persoon die verandering brengt wanneer het nodig is. Een kanttekening hierbij is dat zij gerust over lijken gaat om haar doel te bereiken.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is het goed om vandaag geen geheimen te delen of te luisteren naar roddels.

Betekenis Schoppen Boer:

Kernwoorden:

Een jonger persoon
Emotioneel
Onvolwassen

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Schoppen Kaarten in Cartomancy kan ook de kaart van de Schoppen Boer op twee manieren worden gelezen. Net als bij de Schoppen vrouw kunt u zijn kaart lezen als een uiterlijke beschrijving van een persoon. Maar u kunt zijn kaart ook lezen als een karakter omschrijving. Ook bij de Schoppen Boer symboliseren deze twee betekenissen niet per definitie èèn en dezelfde persoon.

Optie één: De Schoppen Boer toont u een jonger persoon, die zowel van het mannelijke als vrouwelijke geslacht kan zijn.
Hij of zij heeft een extreem donkere of juist extreem lichte huidskleur. In beiden gevallen heeft hij of zij in ieder geval zeer donkere ogen. De Schoppen Boer representeert vaak een student, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Optie twee: De Schoppen Boer staat voor een jong en inconsequent persoon. Het is iemand die geen besluiten kan of wil nemen. Het betreft vaak een persoon die zeer emotioneel kan reageren. De beschreven persoon is onvolwassen, of vertoont in ieder geval sterk onvolwassen gedrag.

Trekt u deze kaart als dagkaart? En ontmoet u vandaag een persoon die jonger is als uzelf? Dan is het goed om op uw hoede te zijn. Hij of zij heeft hoogstwaarschijnlijk niet de beste intenties.

Betekenis Schoppen Numerieke Kaarten:

De Schoppen kaarten representeren vrijwel altijd de donkere zijde van ons leven. Zo vertegenwoordigen zij bijvoorbeeld angst en frustratie maar ook het onbekende, het verboden en het mysterieuze.

Schoppen kaarten zijn erg krachtig en zullen, in vrijwel iedere legging, de betekenis van andere kaarten ongunstig beïnvloeden.

Hoewel Schoppen kaarten sterk en standvastig zijn zij echter niet volledig opgewassen tegen de positieve kracht van Harten kaarten. In een legging die voornamelijk bestaat uit Harten kaarten verliest zelfs de sombere Schoppen Aas een groot deel van zijn kracht.

Trekt u slechts één kaart? Bijvoorbeeld als dagkaart? Dan hoeft u geen rekening te houden met externe factoren (of kaarten) en kunt u de betekenis van de Schoppen kaarten lezen in hun meest pure vorm.

Schoppen Aas:

Schoppen Aas BetekenisKernwoorden:

Zorg
Twijfel
Angst

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Traditioneel gezien is de Schoppen Aas een van de minst gunstige kaarten uit het deck. Omdat het een Aas betreft staat deze kaart voor iets nieuws of een nieuw begin. In het geval van de Schoppen Aas zal dit echter geen positieve of frisse start betekenen. Sterker nog, deze kaart toont vaak het begin van zorgen, angsten, twijfels en het verwachten van het slechtste.

Valt deze kaart als enigste kaart binnen een legging? Dan is de kans groot dat zijn negatieve betekenis slechts van korte duur is. Valt deze kaart echter in een legging met meerdere Schoppen kaarten? Dan wordt de betekenis van deze kaart versterkt. De kaart waarschuwt u in dat geval voor ‘ziekte door stress’.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is het goed om rekening te houden met zorgen, angst en tegenslagen.

Schoppen Twee:

Schoppen Twee BetekenisKernwoorden:

Wrok
Woede
Misverstanden

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Hoewel Schoppen Twee niet de slechtste kaart is het uit deck binnen Cartomancy is het wel “èèn van de minst gunstige” kaarten die u kunt trekken tijdens het voorspellen van de toekomst. De belangrijkste betekenis van Schoppen Twee is namelijk dat deze staat voor gevoelens van woede, wrok en haat.

Schoppen twee staat daarnaast ook voor kleine misverstanden die veranderen in grote ruzies en problemen. Ook toont het een tegenstrijdigheid van persoonlijkheid (iemand zijn karakter verschilt van de een op de andere dag als dag en nacht).

Traditioneel gezien staat Schoppen Twee ook voor tranen en de komst van een slecht bericht.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is de kans dat u zich vandaag (wellicht onterecht) beledigd voelt.

Schoppen Drie:

Cartomancy Schoppen DrieKernwoorden:

Problemen
Boze woorden
Irritatie

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Ook de Schoppen Drie voorspelt problemen. In dit specifieke geval betreft het echter problemen die veroorzaakt worden van buitenaf. U heeft bijvoorbeeld problemen thuis, maar deze worden veroorzaakt door de buren. Of er ontstaan meerdere problemen binnen een vriendschap. Deze problemen worden echter niet door uw vriend(in) of uzelf veroorzaakt maar door een derde persoon.

Valt de Schoppen Drie binnen de legging op een positie die een of uw relatie representeert? Ook dan verwijst deze kaart naar een derde partij. Of dit een ‘andere man of vrouw’ betreft is niet direct duidelijk. Wat wel zeker is? Dat is dat deze persoon flink op uw zenuwen werkt.

Traditioneel gezien staat de Schoppen Drie voor de zwarte drie-eenheid.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is de kans groot dat er vandaag boze woorden zullen vallen en uw irritatie niveau flink op de proef gesteld wordt.

Schoppen Vier:

Cartomancy Schoppen VierKernwoorden:

Ziekbed
Operatie
Familie problemen

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Schoppen Kaarten in Cartomancy staat Schoppen Vier voor een ziekbed of letterlijk voor “het in bed blijven liggen door ziekte”. U voelt zich niet goed (dit kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn). Doordat deze kaart ‘een nummer vier’ betreft heeft deze vaak een betekenis met vier kanten, mensen of objecten. In het geval van de Schoppen Vier staat het cijfer 4 vaak voor vier muren. U voelt zich gevangen en u heeft het gevoel dat alles vanaf alle kanten op u af begint te komen.

Traditioneel gezien toont deze kaart ook een kist. Dit zou een overlijden kunnen beteken. Niet perse de uwe, maar wel een overlijden die invloed op u heeft. Tot slot vertegenwoordigd deze kaart ook familieproblemen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is het verstandig om uw gezondheid vandaag extra goed in de gaten te houden.

Schoppen Vijf:

Cartomancy Schoppen Vijf betekenisKernwoorden:

Kleine breuk
Kleine operatie
Angst om verlaten te worden

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Schoppen Vijf toont een breuk, anders dan bij Schoppen Zes moet hier eerder gedacht worden aan een lichamelijke breuk. Er zal een kleine operatie aan te pas komen, maar het zal goed komen. Verwacht dus geen grote operatie want het gaat hier eerder om een kies die getrokken moet worden dan om een grote ingrijpende operatie. Uiteraard kan deze kaart ook laten zien dat iemand uit uw omgeving een operatie zal ondergaan.

Valt de Schoppen Vijf binnen een legging op een positie die een of uw relatie representeert? Dan voorspelt deze kaart een tijdelijke breuk. Dit hoeft niet het einde van uw relatie te betekenen. De kans is namelijk groot dat u beiden even tijd nodig heeft om afstand van elkaar te nemen om zo grote problemen te voorkomen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan staat deze kaart symbool voor de angst om alleen over te blijven of voor de angst verlaten te worden.

Schoppen Zes:

Waarzeggen met speelkaarten Schoppen zesKernwoorden:

Breuk
Einde van iets
Verandering

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Zoals gezegd staat ook de Schoppen Zes voor een breuk. Dit hoeft niet perse slecht te zijn aangezien een breuk ook iets kan zijn waar u (onbewust) op wacht. Een voorbeeld is dat u zich gevangen voelt in een slechte relatie. Wordt deze relatie verbroken? Dan kan deze breuk als een verademing aanvoelen. Natuurlijk zal dit niet zonder slag of stoot gaan maar de situatie houden zoals hij is lijkt eerder slechter dan beter.

Hetzelfde geldt wanneer deze kaart naar voren komt in een vraag over werk. Een breuk met uw huidige werk(gever) kan leiden tot een betere baan met meer uitzicht en uitdaging. Tot slot kan ook de breuk met een slechte omgeving leiden tot een beter perspectief.

Traditioneel gezien refereert Schoppen Zes ook naar een operatie. Het kernwoord breuk kan hier dan gezien worden als een bot breuk.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is het goed om vandaag rekening te houden met een verandering of breuk.

Schoppen Zeven:

Kernwoorden:

Tegenslag
Frustratie
Machteloosheid

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Schoppen Kaarten in Cartomancy staat Schoppen Zeven voor een negatieve verandering. Een tegenslag die niet verwacht was, of een terugslag in plannen die niet berekend was. Hij toont frustratie en een gevoel van machteloosheid.

Schoppen zeven heeft echter ook een totaal andere betekenis. Hij is het symbool van water en alles wat er met water te maken heeft. Uiteraard is dat vloeistof, en in die vorm staat hij voor drank (alcohol) en hierdoor ook voor een café of bar.

Daarnaast staat deze kaart ook voor een wasbak, bad, en zelfs de ijskast. Allerlei zaken dus die op zich niet relevant lijken, maar in een legging van groot belang kunnen zijn.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan toont deze kaart frustratie en een gevoel van machteloosheid.

Schoppen Acht:

Cartomancy Schoppen AchtKernwoorden:

Teleurstelling
Gezondheidsproblemen
Gevoel van ongeluk

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Schoppen Acht is de kaart van de gezondheid. Wanneer deze kaart omringd word door andere schoppen kaarten dan is er een gezondheidsprobleem. Een bezoek aan een arts is dan meer dan raadzaam. Wordt de kaart echter omringd door Harten kaarten? Dan refereert deze kaart eerder naar een ongezonde relatie.

Naast een praktische betekenis heeft Schoppen Acht ook een gevoelsmatige betekenis. Binnen deze betekenis staat de kaart voor teleurstelling, pijnlijke gevoelens, verstoorde Harmony, desillusie en frustratie. Kort samengevat staat de kaart voor een diversiteit aan negatieve gevoelens.

Tot slot heeft Schoppen Acht ook een oudere betekenis. Deze betekenis is nu nog altijd relevant aangezien de kaart, in de oude betekenis, staat voor een kwetsende opmerking, belediging, ondermijnd worden, terug of tegen gehouden worden en voor ‘ongelukkig zijn’ in het algemeen.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Houd vandaag rekening met negatieve gevoelens die op uw pad kunnen komen.

Schoppen Negen:

Kernwoorden:

Ziekte
Tragedie
Tegenspoed

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Binnen de betekenis Schoppen Kaarten in Cartomancy is Schoppen negen wellicht één van de slechtste kaarten uit het spel. Deze kaart toont u serieuze ziekte of een tragedie in het vooruitschiet. Hij waarschuwt u dat u voorzichtig moet zijn. Let op dat u uw zelf niet verwond.

Schoppen Negen is oprecht een negatieve kaart. Deze kaart toont immers enkel tegenspoed, problemen, en een ziekte die serieus genomen moet worden. Helaas wordt de negatieve betekenis van deze kaart ook nog eens versterkt wanneer deze omringd wordt door andere Schoppen kaarten. Zo staat deze kaart samen met de Shoppen Aas symbool voor de dood. Gepaard met de Schoppen Zes staat hij voor een operatie.

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is de kans groot dat u zich vandaag niet top fit voelt of met tegenslag te maken zult krijgen.

Schoppen Tien:

Kernwoorden:

Duisternis
Moeilijkheden
De nacht

 

 

Betekenis van deze kaart bij het voorspellen van de toekomst:

Schoppen Tien staat voor het gevoel “alles is slecht en zwart om mij heen’. Dat is niet verwonderlijk aangezien deze kaart moeilijkheden, problemen, en het gevoel hebben dat alles op uw afkomt toont. Het gevoel van ‘gevangen zitten in een cirkel’ is een zeer passende uitleg van deze kaart.

Schoppen Tien refereert daarnaast ook naar de onderwereld (zowel figuurlijk als letterlijk). Het woord gevangen heeft in deze vorm een vrij letterlijke betekenis. De kaart geeft in dit geval namelijk aan dat u zich letterlijk gevangen voelt in een groep, plaats of situatie.

Tot slot heeft Schoppen Tien traditioneel gezien ook een andere en positievere betekenis. Deze kaart staat namelijk ook voor de nacht. Een lichaam van water (meer, zee, oceaan).

Trekt u deze kaart als dagkaart? Dan is de kans groot dat u vandaag moeilijkheden op uw pad treft.

X