Betekenis Staven Tarot Kaarten

Home / Betekenis Staven Tarot Kaarten

Betekenis Staven Tarot Kaarten

Betekenis Staven Tarot Kaarten: Bent u benieuwd welke betekenissen er verbonden zijn aan de Staven Tarot kaarten? Op deze pagina vindt u de betekenissen die horen bij de Staven kaarten.

Trekt u tijdens een legging een Staven kaart? Dan kunt u deze kaart zien als een spirituele boodschap vanuit uw eigen diepere bewustzijn.

Staven kaarten weerspiegelen wat diep van binnen echt belangrijk voor ons is. De betekenis Staven Tarot Kaarten is kort samengevat een heldere weergaven van waar uw passie voor heeft en u verlangen naar uit gaat. Deze kaarten laten zien waar uw enthousiast van wordt en waar uw persoonlijkheid (en ego) naar verlangd.

Wilt u graag een dagkaart trekken met een praktisch gerichte dagelijkse boodschap?

Bezoek dan de Gratis Tarot Dagkaart pagina.

Betekenis Numerieke Staven Tarot Kaarten:

Numerieke Staven Tarot Kaarten

Tarot kent een lange geschiedenis en kent ontelbare lagen aan boodschappen. Ieder klein detail van welke zichtbaar is op een kaart heeft een verhaal en een boodschap. 

“Vele lagen vormen de Betekenis Staven Tarot Kaarten”

Het is niet voor niets dat er boeken vol zijn geschreven over de vele betekenissen die iedere kaart met zich mee draagt. Voor de leesbaarheid van onze site is het helaas niet mogelijk om al deze lagen en boodschappen kort samen te vatten. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om bij iedere kaart een zeer korte samenvatting te geven van zijn of haar betekenis.

Allereerst vindt u hieronder een korte beschrijving van de numerieke Staven Tarot Kaarten.

Betekenis Staven Tarot Kaarten

Staven Aas:

Betekenis Tarotkaart Staven AasKernwoord:

Nieuw begin of een frisse start

Alle azen duiden op een nieuw begin; wat betreft de Staven Aas is de boodschap van deze kaart meestal gerelateerd aan werk. Nu is het moment om uw CV rond te sturen maar ook ‘het’ moment om een nieuwe onderneming te beginnen. Daarnaast laat deze kaart ook het begin zien van een reis. Deze reis kan zowel letterlijk als figuurlijk zijn.

Tot slot heeft deze kaart ook een persoonlijke boodschap: Uw kracht kan anderen mensen helpen die op dit moment niet genoeg kracht hebben om hun problemen zelf (of alleen) aan te pakken.

Staven Twee:

Betekenis Tarotkaart Staven TweeKernwoord:

Partnerschap

Staven Twee toont meestal een succesvolle samenwerking. De tip van deze kaart; Wees een gewillige luisteraar. Wanneer u weet wat anderen nodig hebben dan geeft u dat een voorsprong. Deze kaart moedigt u ook aan om nog eens goed naar uw doelen te kijken. Sluiten deze nog wel bij u aan? Denk bewust na wat over wat u precies wilt bereiken in het leven.

Ook Staven Twee heeft een persoonlijke boodschap voor u: Hulp is onderweg. U weet misschien zeker dat u het alleen aankunt. Maar ondanks dat lijkt er iemand op uw pad te komen die u helpt om uw doelen nog sneller te bereiken.

Betekenis Tarotkaart Staven DrieStaven Drie:

Kernwoord:

Gelukskaart

De betekenis Staven Tarot Kaarten Staven Drie is positief. Staven Drie is namelijk een gelukskaart. Deze Tarot kaart verzekerd u dat de wolken snel zullen verdwijnen en de zon weer zal gaan schijnen. U heeft wellicht een beetje meer geduld nodig, maar u kunt er zeker van zijn dat problemen snel zullen verdwijnen.

Een andere belangrijke betekenis Tarot Kaart Staven Drie? Dat is dat deze kaart een teken geeft dat het financieel gezien snel beter met uw zal gaan.

Staven Vier:

Betekenis Tarotkaart Staven VierKernwoord:

Voorspoed

Staven Vier brengt goed nieuws. Een van de betekenis van deze kaart is dat uw sociale leven (weer) meer op de voorgrond komt te staan. Deze kaart raad u ook aan om ervoor te zorgen dat u niet vastgeroest raakt in oude gewoontes. Voorspoed is mogelijk, maar niet wanneer u blijft hangen in wat is geweest.

Een kleine tip van Staven Vier: Wanneer u beren op de weg begint te zien is het tijd om even stil te staan. De rust die dit met zich meedraagt zorgt er waarschijnlijk voor dat u kansen ziet om de beren zonder kleerscheuren te vermijden.

Staven Vijf:

Betekenis Tarotkaart Staven VijfKernwoord:

Uitdaging

Staven Vijf is een adviseert u om kalm te blijven in de chaos. Het lijkt erop dat de mensen om u heen (zacht gezegd) weinig positiviteit uitzenden en het algemene moraal ver te zoeken is. Probeer kalm te blijven en zoek van binnen uit naar uzelf en vind daar het licht, de moed en motivatie.

Een kleine tip van Staven Vijf: Dit is een goed moment om alle kleine lettertjes te lezen. U voorkomt hiermee dat u in de toekomst te maken krijgt met juridische problemen.

Staven Zes:

Betekenis Tarotkaart Staven ZesKernwoord:

Overwinning

Ook Staven Zes brengt (net als Staven Vier) Goed nieuws. In dit geval is de boodschap aan u dat een belangrijke ambitie vervuld zal worden. Sterker nog; Voor elke onderneming, zowel nieuw als oud, wordt succes voorspeld. Wanneer u nu hard voor u doelen werkt, zal het harde werken zeker worden beloond.

Kleinte tip van Staven Zes;  Wees eens de brutaalste, zeker in dit geval is het gezegde waar dat ‘brutale mensen de halve wereld hebben’.

Staven Zeven:

Betekenis Tarotkaart Staven ZevenKernwoord:

Verzet

Staven Zeven voorspelt de komst van een moeilijke periode waarin tegenslag onvermijdelijk lijkt. Vecht voor uzelf en houdt de moed erin. Komt u standvastig en zelfverzekerd ten ijs? Dan is het zeer zeker mogelijk om deze tegenslagen te overwinnen.

Onthoudt dat u de kracht bezit om uw doelen te bereiken. Met hoop, vertrouwen en moed overwint alle obstakels.

Staven Acht:

Betekenis Tarotkaart Staven AchtKernwoord:

Groen licht

De betekenis Staven Tarot Kaarten Staven Acht geeft u het ‘groene licht’. Al uw plannen kunnen nu werkelijkheid worden. De vooruitzichten zijn goed dus uw plannen kunnen doorgang vinden.

Of dit compleet zonder moeite gaat? Dat kan Staven Acht helaas niet beloven. Uw begrip voor anderen (en voor hun problemen) kan u kracht maar ook uw vijand zijn wanneer u een hoger doel nastreeft.

Kleine tip van Staven Acht: Vriendschappen en de natuur brengen u op dit moment de rust die u nu nodig heeft. Mocht het even tegen zitten, wees gerust, goed nieuws is onderweg.

Staven Negen:

Betekenis Tarotkaart Staven NegenKernwoord:

Veerkracht

Staven Negen staat voor; Zelfvertrouwen, stabiliteit en kracht. In tijden van stress toont deze kaart dat het allemaal beter zal worden. Vecht voor en de dingen waar u in gelooft. Uw projecten lopen op zijn eind en de rust zal spoedig wederkeren.

Werkt u aan een opdracht of project? En vraagt u zichzelf af of ‘er ooit een einde aan komt’. Dan bevat Staven Negen goed nieuws. U bent er bijna! Houdt nog even vol.

Staven Tien:

Betekenis Tarotkaart Staven TienKernwoord:

Last

Staven Tien waarschuwt u ervoor dat u, wanneer u uw doelen met agressie na jaagt, rekening moet houden met conflicten en tegenstrijdige belangen. Probeer iets rustiger te worden bedenk een nieuwe (en originelere) benadering zodat u uw doelen kunt bereiken.

Wellicht heeft u op dit moment het gevoel dat u ook de last van anderen met u mee moet dragen. Probeer uit te vinden of dit inderdaad zo is en probeer hier verandering in aan te brengen.

Kleine tip van Staven Tien: Let op uw gezondheid. Het lijkt er namelijk op dit u zich op dit moment teveel zorgen maakt? Wellicht is het tijd dat uw gewoontes veranderd en verplichtingen laat verdwijnen.

Staven Tarot Hofkaarten

Staven Hofkaarten

De Staven Tarot Hofkaarten vertegenwoordigen veelal een persoon en, anders dan bij de numerieke kaarten, minder vaak een algemene boodschap. De persoon die de kaart vertegenwoordigd kan uzelf of (afhankelijk van de plaats binnen een legging) een persoon die uw levenspad beïnvloed vertegenwoordigen.

Staven Koning:

Staven KoningUiterlijk:

Een volwassen man met gezag.
Zeer waarschijnlijk een man met bruine ogen en bruin haar.
Hij is atletisch gebouwd en beschikt over een natuurlijk overwicht.

Staven Koning toont ons (zeer waarschijnlijk) een rasechte zakenman. Het is een persoon die snel gerespecteerd wordt. Hij is rechtvaardig, nobel, onbaatzuchtig en een goede raadgever. Seksueel gezien is hij zeer hartstochtelijk.

Staven Koningin:

Staven KoninginUiterlijk:

Een blonde vrouw met blauwe of bruine ogen.
Het betreft daarnaast een temperamentvolle en statige vrouw.

Staven Koningin toont ons een creatieve en onafhankelijke vrouw. Zij heeft een levendige en actieve persoonlijkheid. Het is een vrouw met een eigen zaak of een hoge functie binnen haar beroep.
Zij heeft een warme persoonlijkheid en zal makkelijk en snel de leiding nemen.

Staven Ridder:

Staven RidderUiterlijk:

Een sterke, stoere gespierde persoon(lijkheid).
Een persoon met een blozende gelaatskleur.

Staven Ridder toont ons een energiek persoon. Deze kaart vertegenwoordig vaak een zeer goede vriend of een minnaar. Het karakter van deze persoon is ‘opvliegend’ te noemen. Daarnaast betreft het vaak een persoon die zijn of haar oordeel snel klaar heeft.

Naast een persoonlijke betekenis heeft de Staven Ridder ook een praktische betekenis. Staven Ridder verschijnt namelijk ook vaak wanneer een verhuizing op stapel staat.

Staven Page / Schildknaap / Boer:

Staven SchildknaapUiterlijk:

Een blond of bruinharig persoon van jonge leeftijd.
Vaak een persoon met blauwe of bruine ogen.

Staven Page toont ons een reiziger. Deze persoon is iemand met een buigzaam en ijverig karakter. Deze persoon is zeer enthousiast, misschien zelf iets ’te’ waardoor hij of zij hyperactief over kan komen (of wellicht gewoon is).

Deze kaart toont een persoon die zich ergens volledig op kan focussen en de rest van de wereld lijkt te vergeten. Tegelijkertijd betreft het ook een persoon die iets ook vanuit het niets op kan geven doordat hij/zij zich opvallend snel verveeld.

X