Betekenis Zwaarden Tarot Kaarten

Home / Betekenis Zwaarden Tarot Kaarten
Betekenis Zwaarden Tarot Kaarten

Betekenis Zwaarden Tarot Kaarten

Betekenis Zwaarden Tarot Kaarten: Bent u benieuwd welke betekenissen er verbonden zijn aan de Zwaarden Tarot kaarten? Op deze pagina vindt u de betekenissen die horen bij de Zwaarden kaarten.

Trekt u tijdens een legging een kaart uit de Zwaarden reeks? Schrik dan niet. Hoewel de Zwaarden Tarot kaarten niet de beste reputatie hebben zijn niet al hun betekenissen ook daadwerkelijk negatief.

Zwaarden kaarten weerspiegelen ons rationele zelf. De betekenis Zwaarden Tarot Kaarten is kort samengevat een heldere boodschap waarop ons gevoelsleven vrijwel geen invloed heeft. Deze kaarten tonen eerder berichten, situaties en keuzes die u neemt vanuit uw verstand in plaats vanuit uw hart.

Wilt u graag een dagkaart trekken met een praktisch gerichte dagelijkse boodschap?

Bezoek dan de Gratis Tarot Dagkaart pagina.

Betekenis Numerieke Zwaarden Tarot Kaarten:

Tarot kent een lange geschiedenis en kent ontelbare lagen aan boodschappen. Ieder klein detail welke zichtbaar is op een kaart heeft een verhaal en een boodschap. 

“Vele lagen vormen de Betekenis Zwaarden Tarot Kaarten”

Iedere Tarot kaart bevat eindeloos veel boodschappen. Zoals eerder gezegd is het niet voor niets dat er boeken vol zijn geschreven over de vele betekenissen die iedere kaart met zich mee draagt.

Voor de leesbaarheid van onze site is het helaas niet mogelijk om al deze lagen en boodschappen kort samen te vatten. Om die reden hebben wij ervoor gekozen om bij iedere kaart een zeer korte samenvatting te geven van zijn of haar betekenis.

Allereerst vindt u hieronder een korte beschrijving van de numerieke Zwaarden Tarot Kaarten.

Betekenis Zwaarden Tarot Kaarten

Zwaarden Aas:

Betekenis Tarotkaart Zwaarden AasKernwoord:

Kracht

Alle azen duiden op een nieuw begin;  Zwaarden Aas toont allereerst de start van een overweldigende beweging in uw leven. Het tij zal eindelijk de juiste kant op keren. Met deze kaart snijdt u dwars door alle obstakels heen. Succes is daardoor op dit moment onvermijdelijk.
Deze kaart verteld ook dat er iets moet veranderen en dat de slag snel gestreden zal moeten worden. Toon moed en intelligentie en uw doelen zijn binnen handbereik.

Tot slot heeft deze kaart ook een persoonlijke boodschap: Toon moed en intelligentie en uw doelen zijn binnen handbereik.

Zwaarden Twee:

Tarot Zwaarden TweeKernwoord:

Balans

Zwaarden Twee brengt goed nieuws; Spanning begint af te nemen en er is hulp onderweg.
U zult meer moeten relaxen en rust moeten nemen want de tijd die komen gaat zal een prettige tijd worden. U zult vriendschap ervaren wanneer u het moeilijk heeft, en medestanders vinden waar u op kunt vertrouwen. Deze kaart laat ook zien dat er beslissingen gemaakt moeten worden, maar welke keus de juiste is? Dat is (nog) niet duidelijk.

Ook Zwaarden Twee heeft een persoonlijke boodschap voor u: Samen bereik je meer en zoals gezegd is er hulp onderweg.  is onderweg.

Zwaarden Drie:

Kernwoord:

Verdriet

De betekenis Tarot Kaarten Zwaarden Drie is bijzonder veelzijdig. De kaart kan namelijk zeer positief, negatief maar ook neutraal zijn. 

Een negatieve betekenis van Zwaarden Twee is: Een relatie komt ten einde of er komt een eind aan een mooie periode.

Een positieve betekenis van Zwaarden Twee is: Dat er eind komt aan een probleem waar u lang leed van ondervonden heeft.

Tot slot kent de kaart ook neutrale of algemene betekenissen: Deze kaart kan ook duiden op een driehoeksverhouding of op een kleine operatie.

Zwaarden Vier:

Betekenis Tarotkaart Zwaarden VierKernwoord:

Herstel

Zwaarden Vier laat zien dat u sterk de behoefte voelt om u terug te trekken. U wilt even alleen zijn zodat u uw gedachtes op een rijtje kunt zetten. Dagelijkse problemen lijken u nu te overspoelen. Het advies is om afstand te nemen zodat u objectief naar uw problemen kunt kijken. Alleen van een afstand kunt u plannen maken om problemen weer op te lossen.

Een kleine tip van Zwaarden Vier: Ga opzoek naar een plek waar u uw problemen tijdelijk vanaf een afstand kunt onderzoeken.

Zwaarden Vijf:

Kernwoord:

Nederlaag

Zwaarden Vijf is niet de beste kaart uit het deck. Deze kaart verteld namelijk dat u de strijd verloren heeft. Meer energie steken in dit conflict of probleem werkt enkel in uw nadeel. U zult het zinkende schip moeten verlaten en opnieuw moeten beginnen. Het pad waar u zich nu op bevindt brengt enkel ellende, laat u trots varen, keer nederig terug en start overnieuw.

Een kleine tip van Zwaarden Vijf: Wanneer u uw verlies accepteert en verwerkt schept u weer ruimte voor nieuwe positieve invloeden.

Zwaarden Zes:

Betekenis Tarotkaart Zwaarden ZesKernwoord:

Zelfonderzoek

Zwaarden Zes staat in het teken van zelfonderzoek. Om uw doelen te bereiken zult u uw doelen en de weg erna toe goed moeten begrijpen. Om uw doelen te halen zult u vaker ‘nee’ moeten zeggen tegen anderen, zelfs wanneer u weet dat dit u niet makkelijk af gaat.

Zwaarden Zes staat tevens voor reizen.
Reizen om gevaar uit de weg te gaan, of reizen met mensen die in dezelfde situatie als u verkeren.

Zwaarden Zeven:

Betekenis Tarotkaart Zwaarden ZevenKernwoord:

Oneerlijkheid

Zwaarden Zeven toont u dat het maken van plannen u op dit moment zeer moeilijk afgaat. Vrienden laten u (voor uw gevoel) in de steek. Dit steekt en voelt als zeer oneerlijk omdat u hen geen kwaad heeft aangedaan.

Zwaarden Zeven geeft het advies om, op dit moment, niet teveel op anderen te vertrouwen. Daarnaast geeft de kaart als tip te onthouden dat u niets kunt verliezen wat u nog niet heeft opgebouwd. Misschien word het tijd dat u iets opoffert om succesvol te kunnen zijn.

Kleinte tip van Zwaarden Zeven: Directe confrontatie met tegenstanders werkt nu niet voor u. Ondanks dat het niet in uw aard kunt u vijanden nu alleen verslaan door list en bedrog te gebruiken.

Zwaarden Acht:

Betekenis Tarotkaart Staven AchtKernwoord:

Roddels

Zwaarden Acht waarschuwt u voor dat roddel en achterklap. Tegelijkertijd geeft deze kaart ook het advies om niet te moeilijk naar andere mensen toe te zijn. Wanneer u iets minder obstakels opwerpt zal het contact met hen namelijk gemakkelijker worden. 

Zwaarden Acht verteld u ook dat ultimatums kunnen verlegd worden. En tot slot dat dit een goed moment is om uw cv een update te geven en uw gedachtes open te stellen voor nieuwe banen en financiële mogelijkheden. Al uw plannen kunnen nu werkelijkheid worden. De vooruitzichten zijn goed dus uw plannen kunnen doorgang vinden.

Kleine tip van Zwaarden Acht: Neem niet alles wat u hoort aan als een feit.

Zwaarden Negen:

Betekenis Tarotkaart Staven NegenKernwoord:

Depressie

Zwaarden Negen staat voor; Twijfel, depressie en achterdocht. Deze negatieve aspecten overheersen nu uw gedachten en gedrag. Probeer uw focus niet te verliezen. U lijdt nu het meest onder uw eigen zelfopgelegde straf en uw schuld gevoelens.

Kleinte tip van Zwaarden Negen; Soms is verdriet en eenzaamheid tijdelijk een onderdeel van uw leven waar u doorheen moet gaan om verder te komen. Komt er echter geen einde aan de pijn en verdriet die u van binnen voelt? Dan is het een goed idee om hulp te zoeken, maar vooral ook, om hulp te vragen.

Zwaarden Tien:

Betekenis Tarotkaart Staven TienKernwoord:

Ondergang

Zwaarden Tien is de slechtste kaart uit het tarot. Deze kaart staat immers voor nederlaag, verraad, verlies en kou. De kaart toont het dieptepunt aan van het leven. Wanneer deze kaart naar boven komt in een Tarot legging dan voorspelt deze kaart dat er een zware tijd op u afkomt (of dat deze zware periode al van start is gegaan).

Een schrale troost van Zwaarden Tien: Wanneer het diepste punt is bereikt, kan het leven slechts beter worden.

Zwaarden Tarot Hofkaarten

Betekenis Tarot Zwaarden Hofkaarten

De Zwaarden Tarot Hofkaarten vertegenwoordigen veelal een persoon en, anders dan bij de numerieke kaarten, minder vaak een algemene boodschap. De persoon die de kaart vertegenwoordigd kan uzelf of (afhankelijk van de plaats binnen een legging) een persoon die uw levenspad beïnvloed vertegenwoordigen.

Zwaarden Koning:

Betekenis Tarotkaart Zwaarden KoningUiterlijk:

Een volwassen man met donker haar en donkere ogen.
Deze man is mogelijk een arts, advocaat of een deskundig raadspersoon.

Zwaarden Koning staat voor een intelligente man in een gezagsrijke positie. Hij is een wijze en trouwe raadgever. Qua karakter is hij daarnaast kalm en rationeel. Het is iemand die veel geestelijke stimulans nodig heeft. Daarnaast heeft hij een afkeur voor mensen die gevoelens overdreven uiten en delen met anderen.

Zwaarden Koningin:

Betekenis Tarotkaart Zwaarden KoninginUiterlijk:

Een volwassen vrouw.
De kans is groot dat zij weduwe is of een gescheiden vrouw.
Zij zal hoogstwaarschijnlijk donker haar hebben (van nature) en donkere ogen.

Zwaarden Koningin staat voor een volwassen vrouw. Wellicht een liefhebster van dans en muziek. Zij is elegant, zelfstandig en intelligent. Ze heeft een kalm en rationeel karakter. Het is een vrouw die zeer bedacht is op verborgen gevoelens. Daarom is het goed om haar zeer zeker niet te onderschatten.

Zwaarden Ridder:

Betekenis Tarotkaart Zwaarden RidderUiterlijk:

Een lange jongen met donker haar.
Een geestige en charmante jongeman.

Zwaarden Ridder staat voor een welbespraakte en zelfverzekerde jongeman. Daarnaast is het iemand die niet lang op een plek kan blijven omdat hij bijzonder snel verveeld raakt. Zo snel als hij uw leven is binnengekomen, zo snel kan hij ook weer vertrokken zijn.

Zwaarden Page / Schildknaap / Boer:

Betekenis Tarotkaart Zwaarden PageUiterlijk:

Een jongen of meisje met donker haar.
Hij of zij heeft vaak een diepe en doordringende blik.

Zwaarden Page toont ons allereerst een welbespraakt en intelligent jong persoon (mannelijk of vrouwelijk). Hij of zij is zeer leergierig en is daarnaast in staat zijn of haar situatie volledig naar zijn of haar hand te zetten.

De Zwaarden Page staat tevens voor nieuws, nieuwe contacten en roddels.

X