Cartomancy: Waarzeggen met speelkaarten

Home / Cartomancy: Waarzeggen met speelkaarten
Cartomancy

Cartomancy: Waarzeggen met speelkaarten

Cartomancy is een methode waarmee iedereen de toekomst kan leren voorspellen door gebruik te maken van normale speelkaarten. Deze methode van waarzeggen is vergelijkbaar met het waarzeggen met Tarot of met Lenormandkaarten. Hoewel een Cartomancy en Tarot legging sterk op elkaar lijken zijn verschillen.  Cartomancy, in tegenstelling tot Tarot, wordt meestal voornamelijke gebruikt voor praktische en alledaagse leggingen.

Cartomancy leent zich ook uitstekend voor praktische leggingen. Dit komt met name doordat de speelkaarten een (relatief) vaste betekenis hebben. Deze betekenissen zijn vaak vrij helder, duidelijk en kort waardoor u deze methode van waarzeggen vrij snel eigen kunt maken.

Cartomancy: De vier reeksen 

Bij Cartomancy maakt men gebruik van een set ‘normale’ speelkaarten. Een deck speelkaarten bevat (meestal) 52 verschillende kaarten. Deze kaarten zijn verdeeld in vier verschillende reeksen. Gebruikt men een deck speelkaarten voor Cartomancy? Dan heeft iedere reeks een algemene betekenis en iedere speelkaart zijn eigen specifieke betekenis.

Voor de leesbaarheid van dit bericht hebben wij ervoor gekozen om de betekenissen van iedere reeks en kaart niet in dit bericht op te nemen. Bent u benieuwd naar de betekenis van een kaart of reeks? Dan verwijzen wij u graag door naar een van de volgende pagina’s:

 Ondanks dat niemand met zekerheid kan zeggen of de geschiedenis van Tarot en Speelkaarten direct met elkaar verbonden zijn is de verdeling van de reeksen vergelijkbaar met die van de kleine Arcana van Tarot.

Kaartleggen met speelkaarten: Leuk om te leren

Cartomancy Speelkaarten

Kaartleggen met speelkaarten (Cartomancy) is leuk om te leren. Deels doordat het eigenlijk best makkelijk is om te leren. Met slechts een beetje kennis van de kaarten kunt u al de deur naar de toekomst openen. Daarnaast zijn speelkaarten vrijwel overal verkrijgbaar en meestal minder duur dan Tarot kaarten.

Oké wij geven toe dat speelkaarten niet het mooie uiterlijk hebben van Tarot kaarten hebben. Doordat de kaarten zo herkenbaar zijn is het leren van hun betekenis echter wel gemakkelijker. Daarnaast kunt u beiden waarzeg methodes naast elkaar gebruiken en een nog completere voorspelling voor uzelf neerleggen.

Een Cartomancy legging kunt u zo groot maken als uzelf wenst. U kunt bijvoorbeeld één enkele kaart trekken als dagkaart, maar u kunt ook alle kaarten gebruiken en zo een (zeer) uitgebreide legging doen. Hoewel een grote legging mogelijk is leent Cartomancy zich het best voor kleine praktische leggingen.

Een dagkaart legging

Cartomancy Daglegging

Zoals gezegd leent Cartomancy zich perfect voor het leggen van een dagkaart legging. Deze legging is zeer eenvoudig. U schud de kaarten en trekt vervolgens slechts een kaart. Deze kaart geeft u een indicatie hoe de komende dag zal zijn en met welke situaties en/of invloeden u deze dag rekening moet houden.

U kunt deze legging uiteraard gemakkelijk zelf trekken. Maar u kunt ook (wanneer u bijvoorbeeld geen pakje speelkaarten bij de hand heeft) ook op onze site gratis een Cartomancy dagkaart trekken.

Verleden, heden, toekomst legging

Drie Kaart Legging

Naast een dagkaart legging sluit ook een heden, verleden, toekomst legging perfect aan bij de eenvoud van Cartomancy. Net als bij een enkele dagkaart legging schud u hiervoor allereerst alle kaarten. Wanneer u de kaarten voldoende geschud heeft trekt u vervolgens drie kaarten en legt deze vervolgens voor u neer in een rij van drie.

De eerste kaart: Verteld u iets over het verleden en de invloed die het verleden nu nog op u heeft. Dit kan een situatie zijn, maar het kan ook een persoon zijn uit uw verleden.

De tweede kaart: Deze kaart vertegenwoordigt uw huidige situatie, gemoedstoestand en de energie van het huidige moment.

De derde kaart: Is de kaart van de toekomst. Deze kaart voorspeld geen vastgelegde toekomst, maar dient als een indicator van een mogelijke uitkomst. Deze kaart kan u inzicht geven in wat u wilt en in welke richting uw leven op dit moment lijkt te gaan.

De Toekomst kaart kan tevens worden gezien als een waarschuwing voor mogelijk ongewenste resultaten. De kaart laat in dit geval zien wat er waarschijnlijk zal gebeuren wanneer u op de huidige manier uw pad blijft vervolgen.

Geschiedenis van Cartomancy

Geschiedenis Cartomancy

Ondanks dat speelkaarten, en de zigeuners die hen gebruikte voor het waarzeggen, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn gaat de geschiedenis van speelkaarten ten minste 600 jaar terug. 

Het idee bestaat dat speelkaarten afkomstig zijn uit China. De traditie die daar is ontstaan heeft vervolgens een reis gemaakt van west Azië tot Egypte, toen noord Afrika en Amerika en als laatste europa. In Spanje noemde men de kaarten “Naibi” wat zoveel betekend als “voorspel”.

De vraag of de kaarten gemaakt zijn om de toekomst mee te voorspellen, of ‘gewoon’ als spel om spellen mee te spelen blijft nog altijd bestaan. Wat zeker is? Dat is dat rond de 16de eeuw speelkaarten al werden gebruikt om de toekomst mee te voorspellen. Tijdens de 18de eeuw was het zelfs een ware rage. De gedachten leeft dat zelfs keizer Napoleon regelmatig de kaarten consulteerde.

Orakel kaartlegging via de Astrolijn

Orakel Kaart Medium

Wilt u graag een Tarot, Lenormand of Cartomancy legging laten doen door een professioneel medium of paragnost?

In de beschrijving van de online mediums en paragnosten op onze Astrolijn leest u direct welk medium over deze gave beschikt.

De Astrolijn

X