Helderhorend: Wat is Helderhorendheid?

Home / Helderhorend: Wat is Helderhorendheid?
Helderhorend

Helderhorend: Wat is Helderhorendheid?

Helderhorend c.q. Helderhorendheid is het vermogen om middels geluiden een intuïtieve boodschap te ontvangen vanuit het universum, de wereld van geesten of een boodschap welke afkomstig is van een hoger wezen. Een Helderhorend Medium beschikt over de gave van Helderhorendheid en is vergelijkbaar met een Medium welke beschikt over de gave van helderzien.

“Helderhorendheid heeft raakvlakken met helderziendheid.”

Zowel Helderziende als ook Helderhorende Mediums vangen boodschappen uit het universum op. En beiden Mediums ontvangen fragmenten die een mogelijke toekomst laten zien.

Het verschil tussen beiden Mediums? Dat is de manier waarop zij deze boodschappen ontvangen. Een Helderziende ontvangt deze boodschappen door middel van beelden. Een Helderhorend Medium ‘hoort’ deze boodschap via allerlei verschillende vormen van geluiden.

Direct naar de beschikbare Mediums op de Astrolijn

Wat hoort een Helderhorend Medium?

Helderhorendheid

Een Helderhorend Medium hoort dus berichten, waarschuwingen en andere berichten vanuit het universum. Deze berichten bevatten bepaalde woorden, namen of zinsdelen, onverstaanbare geluiden of muziek.

Naast geluiden horen Helderhorende Mediums vaak ook één of meerdere stemmen. De stemmen die zij horen klinken echter vaak heel anders dan de stemmen die wij normaal horen.

Een helderhorend medium hoort de stem en boodschap net zo luid en duidelijk als een stem die naast hen wordt uitgesproken. Maar zij horen ook dat deze stem niet vanuit hun omgeving komt, maar eerder weergalmt in hun hoofd alsof het uit een andere dimensie komt.

Stemmen van overleden dierbaren.

De meeste mensen kiezen voor een consult met een Helderhorend Medium omdat zij contact met een overleden dierbare wensen. Deze keuze is niet vreemd aangezien de meeste Helderhorende Mediums in staat zijn om contact te leggen met overleden dierbare.

Anders dan de vaak gedacht wordt ontvangt een helderhorend medium niet altijd vastomlijnde en duidelijke boodschappen vanuit het hiernamaals. Er zijn absoluut uitzonderingen, maar vaak bestaat het contact uit verschillende woorden of lijfspreuken die alleen jij als nabestaande kunt duiden.

Heeft u vaker contact gehad met overleden dierbaren via een Medium? Dan herkend u misschien ook het gevoel gevoel van; “dat dacht ik al” of “dit bericht is niet nieuw voor mij”. Dit gevoel heeft vrijwel altijd dezelfde verklaring. Uw overleden dierbare hebben uw dit bericht ook persoonlijk proberen te sturen maar U was, althans op dat moment, in staat om de boodschap (helder) te ontvangen.

Meer informatie over het contact met overleden dierbaren

Is helderhorendheid een aangeboren gave?

Ja, sommige mensen beschikken vanaf hun geboorte over de gave van Helderhorendheid. Op een dag horen zij spontaan stemmen en geluiden die anderen niet kunnen horen. Niet iedereen helderhorend persoon besluit echter om een helderhorend medium te worden.

“Niet iedereen die kan schilderen is schilder van beroep en niet iedereen die helderhorend is zet zich in als Medium.”

Net zoals dat niet iedereen die kan schilderen niet perse schilder wordt zo wordt ook niet iedereen die helder kan horen een helderhorend medium. Een helderhorend persoon kan zijn of haar gave accepteren, eraan wennen en besluiten het te erkennen. Hij of zij kan echter ook besluiten het te ontkennen.

Is helderhorendheid aan te leren?

Helderhorendheid aanleren

Ja, ook wie niet van nature beschikt over de gave van helderhorendheid kan deze gave aanleren. Net als bij andere vaardigheden, zoals het bespelen van een instrument, baart oefening kunst. Door middel van training is het mogelijk om deze vaardigheid te leren en aan te scherpen.

“Helderhorendheid kan ook een verworven vaardigheid zijn.”

Een vergelijkbaar voorbeeld is het leren kennen van een partner in een relatie. In het begin heeft u geen idee wat zijn/haar verschillende gedragingen betekenen. Beetje bij beetje begin u kleine tekens en symbolen te herkennen, die een speciale betekenis hebben die alleen voor die persoon geldt. Het is als een geheime taal die alleen u kent.

“U leert de betekenis van de stem kennen door naar de stem te luisteren.”

Een ander voorbeeld is; wanneer uw partner bijvoorbeeld zijn of haar hoofd op uw schoot legt en in slaap valt weet u dat dit het vertrouwen en comfortniveau in de relatie weerspiegelt. Of als u partner op een bepaalde manier naar u kijkt, weet alleen u wat hij of zij hiermee wilt zeggen.

Op dezelfde manier werkt helderhorendheid. Wanneer u naar uw interne stem begint te luisteren, begint u deze te begrijpen en gebruikt u de helderhorende betekenis ervan.

6 Signalen die aangeven dat u helderhorend bent.

De meeste mensen beschikken in bepaalde mate over helderhorende vermogens. Maar dat gezegd hebbende zijn de meeste mensen echter te gesloten en geremd om naar de stemmen te luisteren en sluiten deze buiten.

Mede hierdoor zijn er veel mensen met een helderhorend vermogen zonder dat zij zich hier bewust van zijn. Daarnaast denken de meeste mensen bij berichten alleen aan gesproken woorden. Zij missen hierdoor bijvoorbeeld de berichten die zij ontvangen in de vorm van innerlijke geluiden en muziek.

6 tekenen dat jij mogelijk helderhorend bent, zijn onder meer:


1) U praat tegen uzelf

Dit kunnen gesprekken in uw hoofd zijn met een innerlijke stem. Zonder het te beseffen luistert u niet naar uw eigen stem maar krijgt u begeleiding en advies vanuit een bron buiten uzelf.

2) Oorsuizen

Hoewel dit op een medische aandoening kan duiden, kan het, als er geen verklaring voor te vinden is, een waarschuwing van uw spirituele gids betekenen.

3) U hoort iemand dat iemand uw naam roept

Maar u bent alleen en kunt deze stem niet verklaren. Wanneer u dit overkomt is de kans groot dat u stemmen uit een andere dimensie hoort. De woorden zijn misschien niet altijd duidelijk direct duidelijk. Achteraf ontdekt u echter, wanneer u goed op de signalen om u heen let, dat deze woorden een voorspellende boodschap bevatten.

4) Inspiratie zonder aanleiding

Terwijl u alledaagse taken uitvoert wordt jij spontaan overvallen door een golf van inspiratie. U weet vaak niet waardoor dit komt. Maar misschien is het makkelijker om deze ‘golf van inspiratie’ te begrijpen wanneer u bedenkt dat momenten van stilte de perfecte momenten voor geesten zijn om met u te communiceren en uw nuttig advies te geven.

5) U hoort berichten die alleen voor u lijken te zijn

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u TV kijkt of naar de radio luistert. Deze berichten hoort u soms in gesproken woorden, maar u kunt dit ook ervaren wanneer u luistert naar een songtekst. Uw gefocuste gehoor kan berichten oppikken die u spirituele gidsen met u communiceren.

6) U geeft altijd het perfecte advies aan anderen

Merkt u dat mensen zich tot u blijven wenden omdat zij opzoek zijn het uitstekende advies dat u geeft? En hoort u regelmatig dat zij zich door u enorm begrepen voelen? Dan is de kans groot dat u de wijsheid van hogere wezens naar hen toe verwoord en uitdraagt.

Helderhoren een gift of een last?

Hoewel helderhorendheid een geschenk is zijn er mensen die dit geschenk eerder als een last ervaren. Begrijpelijk, want het kan bijvoorbeeld best eng zijn om midden in de nacht ineens een stem te horen.

“Psychotische aanval of spirituele ervaring?”

Mensen die helderhorend zijn, denken soms dat ze een psychotische aanval hebben. Er is echter een wezenlijk verschil tussen psychotische aanval en spirituele ervaring.

Psychotische aanvallen houden in dat je de realiteit achter je laat en naar een ander bewustzijnsniveau gaat.

Spirituele ervaringen, aan de andere kant, betekenen een toevoeging van een element om de bestaande realiteit te vergroten, terwijl u nog steeds goed functioneert in de normale realiteit.

De spirituele ervaring is een gerichte gebeurtenis die van tijd tot tijd plaatsvindt en die u positief in een bepaalde richting leidt. Wanneer u het verschil leert kennen, en u uw gave accepteert, zult u de waarde ervan inzien en misschien zelfs uitkijken naar de volgende ervaring.

“Creatieve mensen beschikken vaker over paranormale gaven.”

Volgens onderzoek worden paranormale gaven vaak geassocieerd met creatieve mensen. De reden hiervoor is dat creatieve mensen minder zwart-wit denken en dingen minder in hokjes proberen te plaatsen. Creatieve mensen hebben een meer vloeiende manier van denken en minder remmingen.

Bij Paranormale mensen gaat dit nog een stapje verder. Mensen die paranormaal begaafd zijn, en deze gaven omarmen, hebben de gewoonte om de stroom van informatie te accepteren, er niet bang voor te zijn en het daarom niet buiten te sluiten.

3 Manieren om helderhorende vaardigheden te ontwikkelen.

Helderhoren aanleren

Wilt u uw helderhorende vaardigheden ontwikkelen? Dan kunt u beginnen door de volgend 3 eenvoudige oefeningen te gebruiken als beginpunt van uw leerproces:

1) Maak contact met uw intuïtie.

Ieder mens beschikt over intuïtie; maar sommigen van ons negeren het, terwijl anderen het respecteren en erkennen. Iemand die zich bewust afsluit van voorbijgaande stemmen en stemmingen – en zich alleen laat leiden door hetgeen hij of zij kan zien maakt geen gebruik van zijn of haar intuïtie.

Staat u wel open voor hetgeen uw intuïtie u probeert te vertellen? Probeer dan tijdens uw dagelijks leven naar uw innerlijke stem te luisteren.

Dit kunt u op verschillende manieren doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het moment waarop u overweegt of u uw CV wilt sturen om te solliciteren naar een nieuwe functie. Hoort u op dat moment een stem die zegt: “Ga ervoor”? Luister dan naar de stem en kijk waar het toe leidt.

2) Leer vragen stellen.

Bedenk een vraag die op dit punt in uw leven belangrijk voor u is. Ga zitten, adem enkele ogenblikken in en uit en ontspan. Denk na over de vraag, focus erop en visualiseer de mensen of plaatsen die relevant zijn voor de vraag.

Wat ervaart u terwijl u dit doet? Merkt u dat u rustig wordt van de geluiden die u hoort? Voelt u dat het pad welke u voor u ziet de juiste is? Of ontvangt u juist signalen dat het pad waar u aan denkt niet het pad is wat goed voor u voelt?

“Leer stemmen en geluiden te begrijpen.”

Probeer te ontdekken waarom het goed of verkeerd voelt. Leer de stem die uw adviseert te begrijpen door vragen te stellen. In het begin zal dit waarschijnlijk lastig zijn en zult u de boodschap als onduidelijk ervaren. Blijf deze oefening echter herhalen. Wanneer u dit vaker doet zult u ontdekken dat de boodschappen die u ontvangt steeds duidelijker worden.

3) Leer te luisteren naar nieuwe geluiden.

Om uw helderhorende gave te ontwikkelen en te verbeteren is het goed om te leren luisteren naar nieuwe geluiden. Hoe? Kies een moment waarop u alleen thuis bent. Zet de tv, de radio en alle muziek die wordt afgespeeld uit.

Open vervolgens een raam en ga rustig zitten. Wat hoort u nu? Welke geluiden hoort u om u heen? Probeer elk geluid te isoleren en concentreer er even op. Hoort u auto’s? Het geluid van de wind? Hoort u bladeren ritselen? Honden of katten? Pratende mensen? Zijn er geluiden in je huis?

Door uw zintuigen te openen, krijgt u toegang tot nieuwe kanalen en opent uzelf voor het ontvangen van nieuwe geluiden.

Bellen met een Helderhorend Medium

Bellen met een Medium of Paragnost

Wanneer u nog niet helemaal vertrouwt op uw eigen helderhorende gave. Of wanneer u graag in contact komt met iemand die een hoog ontwikkeld helderhorend vermogen heeft kunt u overwegen contact te zoeken met een helderhorend medium.

Dit kunt u doen door een Medium te bezoeken maar u kunt er ook voor kiezen om te bellen met een Helderhorend Medium bijvoorbeeld via onze Astrolijn.

Professionele en ervaren Helderhorende Mediums gebruiken hun verbinding met de geestenwereld om belangrijke inzichten en berichten aan u over te dragen. Deze berichten gaan over verschillende aspecten van uw leven en bevatten vaak punten waar u op moet letten of voor uit moet kijken.

Door te luisteren naar hun advies ontdekt u misschien nieuwe manieren van handelen en nieuwe inzichten.

Bent u bezig om uw eigen helderhorende gaven te ontwikkelen? Schroom dan niet en geef dit aan tijdens het gesprek. Stel u open op en stel alle vragen die in u opkomen.

Uw vragen (en hun antwoorden) kunnen u helpen om uw gaven te verbeteren en te ontdekken. Tot slot kunt u ook vragen naar hun helderhorende vermogens zodat u kunt leren van hun ervaring.

Leestips:
5 Tips voor het bellen naar een Astrolijn
Bellen met een Medium

Astrolijn

Bent u benieuwd welke mediums u op dit moment direct kunt bereiken? Op onze Astrolijn-pagina ziet u direct welke Mediums er op dit moment voor u klaar staan.

De Astrolijn

X