De grote Arcana

Alle 78 tarot kaarten en hun betekenissen zijn relevant en nodig om het tarot systeem volledig te begrijpen. Desondanks, zijn de kaarten van de grote arcana de sleutels van “de deur van kennis van tarot”.

De betekenissen van de tarot kaarten uit de grote arcana (in het latijns “groot geheim” of “groot mysterie”) zijn spiegelingen van de fases in het leven die iedere man of vrouw mee kan maken.
Iedere kaart representeert het verdriet en geluk uit een mensen leven.
Het menselijk leven gepresenteerd in 22 kaarten.

Wanneer je de tarot kaarten interpreteert zul je er achter komen dat de kaarten niet altijd slechts een zwart of wit beeld geven over een vraag of over het leven.
Zelfs wanneer je kaarten gebruikt om inzicht te krijgen in je eigen leven, moeten wij er ons van bewust zijn dat de kaarten een reflectie geven van ons leven met als zijn nuances. In het leven ben je immers niet altijd gelukkig of verdrietig. Soms is het niet zwart of wit, maar zit er veel betekenis in de dingen die grijs voor ons zijn.

Om te werken met tarot is het dus belangrijk dat je leert kijken naar de nuances van de kaarten.
Hieronder vind u links naar alle kaarten van de grote Arcana, als u op een link klikt krijgt u een afbeelding en korte omschrijving van de kaart.
Om de kaarten nog beter te leren kennen raden wij u aan om een boekje te kopen passend bij het tarot spel wat u gaat aanschaffen of inmiddels in u bezit heeft.

grote-arcana0) De dwaas
1) De magiër
2) De hogepriesteres
3) De keizerin
4) De keizer
5) De Hiërofant
6) De geliefden
7) De zegewagen
8) Kracht
9) De kluizenaar
10) Het rad van fortuin
11) Rechtvaardigheid
12) De gehangene
13) De dood
14) Gematigdheid
15) De duivel
16) De toren
17) De ster
18) De maan
19) De zon
20) Oordeel
21) De wereld

 

Astro Contact (Credits)