De Gehangene

de-gehangene

Kernwoorden bij de tarot kaart de Gehangene:

Onderbreking

Overgave

Tussen fase

Opoffering

Geduld

Alleen de term “Gehangene” kan afschrikken, en geeft ons een ongemakkelijke gevoel.
Neem echter een momentje rust en bekijk de tarot kaart van de Gehangene eens goed – hij toont totaal geen tekenen van verzet of strijd in zijn gezicht. In tegen deel, de hele kaart toont ons een opvallend sereen plaatje. De blik van de Gehangene is kalm en zelfverzekerd – niet iets wat je zou verwachten bij iemand in zijn situatie.

Dat is precies het punt bij de kaart van de Gehangene. Hij heeft al zijn verwachtingen samen met zijn acties tijdelijk gestaakt. De Gehangene verkeerd in een staat van overgave en geduld. Hij leverd zijn geest over aan de natuurlijke stroom van het leven.

Wanneer de Gehangene naar voren komt in een tarot lezing geeft hij wellicht aan dat wij vast zitten in onze eigen afleidende gedachtes. We blijven er volledig in hangen, terwijl het wellicht beter is er (even) afstand van te nemen. Deze kaart geeft de boodschap dat het even tijd word om het rustiger aan te doen. Neem afstand, pauze, geef je over aan de natuurlijke gang van het leven. Wanneer je het leven even een tijdje zijn gang laat gaan, kom je misschien weer terug in balans en ga je weer mee in de natuurlijke stroom.

 

Astro Contact (Credits)