De Kluizenaar

de-kluizenaar

Kernwoorden bij de kluizenaar:

Wijsheid
Afzondering
Observatie
Loslaten
Nederigheid

In het hectische en haastige leven van vandaag de dag, zouden wij er allemaal (af en toe) goed aan doen om te zijn zoals de Kluizenaar. Het schrijden van de Kluizenaar is traag maar zelfverzekerd. Hij neemt iedere stap bewust – met het idee dat iedere kleine stap een stukje is van de lange weg die zijn levenspad omvat. De Kluizenaar doet alles op zijn eigen manier, iedere ademtocht die hij neemt, ieder woord dat hij verteld, ieder beslissing die hij neemt het is allemaal een bewuste keuze.

De wijsheid van de Kluizenaar zit het in het feit dat hij iedere gedachte ziet als een steen, met die steen bouwt hij zijn eigen realiteit. Hij leert zijn lessen door zichzelf te distantiëren van de dagelijkse wereld en de vast geroeste routine.
De stilte die de Kluizenaar ervaart, maakt hem in staat om te luisteren en te handelen naar zijn eigen intuïtie.

Wanneer de kaart van de Kluizenaar naar boven komt is het een teken om eens stil te staan bij je eigen gedachtes. Laat de telefoon eens een dag op stil staan, zet de tv uit en luister naar het kleine stemmetje binnen in.
Wellicht geeft het jou advies, dat jij op dit moment geen snelle en onverwachte beslissingen moet maken. Of geeft het jou advies dat er altijd iets te leren valt in het leven.

 

Astro Contact (Credits)