De Maan

de-maan

Kernwoorden bij de tarot kaart de Maan:

Cyclus

Emotie

Reflectie

Verwarring

Verbijstering

Niemand is immuun voor de invloed van de maan. Zij is de spiegel en zij reflecteert het licht wat op haar schijnt. Zij is het uurwerk van de oude bewegingen die ons melkwegstelsel heeft mee gemaakt. Zij is de muziek de oceaan vraagt om te dansen. Zij is de verlichtster van creatieve krachten.

Wij zien de maan als onze ongrijpbare gids, die ons leidt door alle afleidingen die het leven ons brengt. De sleutel van deze kaart is ‘invloed’. Wij moeten er ons voortdurend van bewust zijn wat van invloed is op ons leven. Zoals de maan onzichtbaar de oceaan bespeeld, zo kunnen er ook mensen of gedachtes zijn die jou ongezien besturen.


Wanneer de kaart naar voren komt tijdens een tarot lezing, dan duidt deze er vaak op dat de vraagsteller verscheurt is door allerlei invloeden van buiten af. De tv die maar aan blijft staan, de baas die steeds maar meer van ons verwacht, de partner die eisen aan ons stelt die ten kosten gaan van onze eigen balans. De tarot kaart van de maan toont ons dat het tijd wordt om het leven zelf eens te spiegelen en reflecteren. Op die manier kunnen wij weer vanuit onze eigen gedachtes gaan leven en terug naar het pad die onze eigen intuïtie voor ons heeft uitgestippeld.

 

Astro Contact (Credits)