Hiërofant

de-hierofant
Kernwoorden bij de Hiërofant:

Wet

Heiligheid

Respect

Ceremonie

Kennis

De Hiërofant is een lastige kaart om te interpreteren omdat hij veel verschillende lagen van betekenis heeft tegelijkertijd. Ten eerste is hij historisch gezien iemand die van kinds af aan zijn leven heeft gewijd aan een of meerdere takken van georganiseerde religie.

Ondanks het feit dat ook de Hiërofant bezit over weel religieuze wijsheid, verschilt hij op een bepaald vlak van de Priesteres. De tarot kaart van de priesteres gaat met name over het bezitten van religieuze wijsheid, de Hiërofant tarot kaart gaat meer over het uitdragen en presenteren van deze wijsheid. De Hiërofant heeft een enorme verantwoordelijkheid, hij is voor veel mensen het icoon van religie. Zoals de paus het symbool is voor veel mensen van het geloof, zo is ook de Hiërofant het symbool van zijn religie.

Wanneer de Hiërofant naar voren komt in een tarot lezing staat zijn tarot kaart vaak voor een wijze en bekwame raadgever. Daarnaast representeert hij ook vergeving en troost. Hij staat tevens voor de invloed van de gevestigde geloof en de kracht van het bewustzijn.
Je kan de Hiërofant zien als een leraar of wijze raadgever, houdt daarom goed de tarot kaarten die volgen in de gaten.

Astro Contact (Credits)