De Kleine Arcana

De Kleine Arcana bestaat uit de 56 tarot kaarten die volgen op de eerste 22 kaarten van de grote Arcana.Net als in een gewoon kaartspel worden zij opgedeeld in 4 groepen.
Niet ieder tarot spel geeft hen dezelfde benamingen, maar vaak zijn de kaarten verdeeld in Staven, Pentagrammen, Bekers en Zwaarden.

Waar de Grote Arcana de grote en levensveranderde fases van ons leven voorstelt, zo stellen de kaarten uit de kleine Arcana de meer alledaagse facetten van het leven voor.
Zij dienen een ondersteunde rol, en geven meer inzicht en detail aan een tarot lezing.

Als wij het eclectisch bekijken dan kan de grote Arcana worden omschreven als de primaire kleuren op het doek van ons leven,
de kleine Arcana zijn dan de verschillende tinten en schakeringen die toegevoegde waarden en diversiteit geven aan het schilderij van ons leven.

De Kleine Arcana brengt ons helderheid en definitie. Deze kaarten zijn de ondersteunende spelers aan de archetypen van de Grote Arcana.
Door de naam “Kleine Arcana” kan het lijken of deze kaarten een ondergeschikte rol hebben tegenover de Grote Arcana, dit is niet het geval.
Juist de kaarten van de Kleine Arcana kunnen de lezing totaal nieuw inzicht geven.
Wij geven een korte uitleg over de 4 groepen. Klik op een groepsnaam om de beschrijving te zien:


Staven

Bekers

Pentagrammen

Zwaarden

Astro Contact (Credits)