Tarot: Een kleine introductie

Home / Tarot: Een kleine introductie
Tarot

Tarot: Een kleine introductie

Tarot is een bron van kennis en wijsheid welke wordt weergegeven doormiddel van afbeeldingen en symbolen. Kiest u een kaart? Dan toont deze kaart een innerlijk beeld van uzelf of laat deze u een uitwendige ervaring zien. Soms bevestigd dit beeld wat u al weet over uzelf of over de toekomst, maar het beeld kan ook als een verrassing komen.

Tarot – mysterie en intuïtie

Tarot Mystiek

Ieder mens bezit een natuurlijke intuïtie of het zogenaamde zesde zintuig. Echter durven velen van ons daar nog niet op te vertrouwen. De symbolen en afbeeldingen van Tarot kunnen daarin uitkomst bieden. Zij kunnen ons leren meer vertrouwen te hebben in onze intuïtie.

Daarnaast helpen zij ons om onze aangeboren vaardigheid ontwikkelen. Tarot leert ons als het ware op een lijn te komen met ons innerlijke zelf. Hierdoor zal het uw dagelijkse leven verrijken.

Tarot zit vol mysterie

Tarot maakt deel uit van de westerse mysterie traditie. Het is een van de systemen die gebruikt kan worden om de toekomst mee te voorspellen. Hoe en wanneer men Tarot precies is gaan gebruiken is onduidelijk. Sterker nog, de oorsprong bevat al ongeveer net zoveel mysterie als het systeem zelf.

“Zelfreflectie of bovennatuurlijke verbinding.”

Ook op de vraag hoe en waarom Tarot werkt is nooit een volledig antwoord gekomen. Desondanks is door de jaren heen wel duidelijk geworden dat het werkt. Sommige mensen geloven dat Tarot een verbinding maakt met het bovennatuurlijke, of vanuit een dimensie komt die voor ons niet zichtbaar is. Anderen geloven dat Tarot een reflectie is van ons innerlijke zelf.

Wanneer u nuchter naar beiden verklaringen kijkt lijken zij beiden wellicht wat vergezocht. Toch blijkt elke kaart een symboliek te bevatten die miljoenen mensen heeft geraakt en daarnaast over de macht te beschikken om gebeurtenissen duidelijk te omschrijven.

De Grote Arcana

Grote Arcana

Een spel Tarot kaarten bestaat uit 78 kaarten. Alle 78 tarot kaarten en hun betekenissen zijn relevant en essentieel om het Tarot systeem volledig te begrijpen. Desondanks zijn de kaarten van de grote arcana de sleutels van “de deur van kennis van tarot”.

“Het menselijk leven gepresenteerd in 22 kaarten.”

De betekenissen van de Tarot kaarten uit de Grote Arcana (in het Latijns “groot geheim” of “groot mysterie”) zijn spiegelingen van de fases in het leven die iedere man of vrouw mee kan maken. Iedere kaart representeert het verdriet en het geluk uit een mensen leven.

“Tarot geeft geen zwart of wit beeld.”

Wanneer u de Tarot kaarten interpreteert zult u er al snel achter komen dat de kaarten zelden een zwart of wit beeld tonen (of antwoord geven) op een vraag of over het leven zelf.

Zelfs wanneer wij de kaarten gebruiken om inzicht te krijgen in ons eigen leven moeten wij er ons van bewust zijn dat de kaarten een reflectie zijn van ons leven en al zijn nuances. Dit is niet verwonderlijk. In het leven bent u immers niet altijd gelukkig of verdrietig. Soms is het leven niet zwart of wit maar zit er juist veel betekenis in de dingen die grijs voor ons zijn.

Om te werken met Tarot is het dus belangrijk dat u leert kijken naar de nuances van de kaarten. Hieronder vindt u een link naar alle kaarten van de Grote Arcana met daarbij een kleine omschrijving. Om de kaarten nog beter te leren kennen raden wij u aan om een boekje te kopen passend bij het Tarot spel van uw keuze.

Overzicht Grote Arcana kaarten en hun betekenissen.

De Kleine Arcana

Kleine Arcana

De Kleine Arcana bestaat uit de 56 tarot kaarten die volgen op de eerste 22 kaarten van de grote Arcana. Net als in een ‘gewoon’ kaartspel worden zij opgedeeld in vier verschillende reeksen. Deze reeksen hebben niet in ieder Tarot deck dezelfde benamingen. Vaak worden zij echter over het algemeen Staven, Pentagrammen, Bekers en Zwaarden genoemd.

“Kleine Arcane toont de alledaagse facetten van het leven.”

Waar de Grote Arcana de grote en levens veranderde fases van ons leven vertegenwoordigen, zo stellen de kaarten uit de kleine Arcana de meer alledaagse facetten van het leven voor. Zij dienen als het ware een ondersteunde rol en geven meer inzicht en detail aan een Tarot lezing.

“De kaarten uit de Kleine Arcana geeft diversiteit aan het schilderij van ons leven.”

Als wij het eclectisch bekijken dan kan de grote Arcana worden omschreven als de primaire kleuren op het doek van ons leven. De Kleine Arcana kaarten zijn dan de verschillende tinten en schakeringen die toegevoegde waarden en diversiteit geven aan het schilderij van ons leven.

De Kleine Arcana brengt ons helderheid en definitie. Deze kaarten zijn de ondersteunende spelers aan de archetypen van de Grote Arcana. Door de naam “Kleine Arcana” kan het lijken of deze kaarten een ondergeschikte rol hebben tegenover de Grote Arcana. Dit is echter niet het geval. Juist de kaarten van de Kleine Arcana kunnen de lezing totaal nieuw inzicht geven.

Wij geven een korte uitleg over de 4 groepen. Klik op een groepsnaam om de beschrijving te zien:

De Zwaarden kaarten

De Bekers Kaarten

De Pentagrammen Kaarten

De Staven Kaarten

Astrolijn:

Wilt u graag meer weten of Tarot in het algemeen? Of bent u opzoek naar een gespecialiseerde Tarotist?

Op onze Astrolijn vindt u dagelijkse meerdere professionele Tarotisten.

De Astrolijn

X